Winst Rabobank gehalveerd

De coronacrisis heeft de financiële prestaties van de Rabobank aanzienlijk beïnvloed. De winst daalde met 50% ten opzichte van 2019 en kwam uit op 1,096 miljard euro. Als gevolg van Covid-19 werd aanzienlijk meer geld in de kredietenpot gestopt, namelijk 1,913 miljard (in 2019 was dit nog 975 miljoen).

De bank hielp het afgelopen jaar zo’n 8.000 particuliere en 79.000 zakelijke klanten met acute continuïteitsproblemen. Dit aandeel zal naar verwachting flink stijgen, omdat de verschillende toeslagen en coulanceregelingen van overheidswege en ook de bank zelf veel bedrijven tot nog toe uit de wind gehouden heeft. De gemiddelde kredietwaardigheid van de klant zal kortom in de loop van dit jaar verslechteren, de personele bezetting op de afdeling Bijzonder Beheer is, zo weet het FD, met 20% toegenomen.

Positief voor de bank is dat Food- en Agri, minus een aantal subsectoren & uitzonderingen, niet tot de zwaarst getroffen sectoren behoort. Naast Covid-19 hebben de lage renteomgeving, aangescherpte wetgeving en digitalisering grote gevolgen voor het bankenlandschap. Naar verwachting zal de komende vijf jaar het aantal medewerkers met gemiddeld 1.000 fte per jaar dalen. Het aantal gedwongen ontslagen kunnen deels worden gemitigeerd door reguliere uitstroom, vermindering van externe fte en herplaatsing binnen de eigen organisatie.

Klik hier voor de jaarcijfers en achterliggende informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven