A&P Service staat appelsector met nieuwe methode terzijde

"Poetsen en polijsten van appelen zonder resten achter te laten"

A&P Service, gevestigd in Jork, is als machinebouwer en -toeleverancier een gevestigde naam in de hardfruitbranche. Reeds sinds vele jaren staat de dienstverlener zowel regionale telers en handelaren in het Alte Land alsook klanten in andere delen van Duitsland of in buurlanden met advies en hulp terzijde. Voor de tweede helft van dit appeljaar, dat sterk beïnvloed wordt door corona, lanceert het bedrijf een machinale innovatie, meldt directeur.


Peter Schiffmann op de Fruchtwelt Bodensee van afgelopen jaar in Friedrichshafen.

Nieuw in het machineportfolio van het bedrijf is de poets- en polijstmachine voor appelen. "Deze nieuwe methode reinigt en polijst appelen op een wijze waarbij de appelen ontzien worden", vertelt Peter bij navraag. De machinale procedure moet een belangrijke bijdrage leveren aan het schoonmaken zonder resten achter te laten en daarmee zorgen voor een betere productkwaliteit van het te verkopen product. "Met behulp van de machine verwijdert de gebruiker alle weersgerelateerde resten, inclusief irrigatievlekken en vlekken veroorzaakt door gewasbeschermingsmiddelen."


Links: appelen voor de machinale schoonmaak
Rechts: gepoetste en gepolijste appelen

Nieuwe & beproefde oplossingen
Naast de nieuwe poets- en polijstmachine zet het bedrijf uit Jork ook in deze crisistijden in op de beproefde oplossingen. In de afgelopen jaren houdt men zich in het bijzonder bezig met het stimuleren van het thema duurzame en bronbesparende productverpakkingen voor groenten en fruit. Hiervoor heeft men in nauwe samenwerking met bekende partners meerdere innovatieve oplossingen ontwikkeld, zoals banderollen en vleugelschaaltjes voor hardfruit.


Gebanderolleerde groenten en gebanderolleerd fruit op een draaitafel.

Vooral de banderollen voor groenten en fruit winnen enorm snel aan betekenis binnen de internationale fruitbranche. "Ten eerste aangezien de banderol zich om de fruitschil fixeert, onafhankelijk van de verpakkingsgrootte en zonder dat het fruit aansluitend uit de verpakking genomen kan worden. Ten tweede biedt de oplossing aan de point of sale het voordeel dat het fruit voor de consument zichtbaar is. Hierdoor is het potentieel onuitputtelijk!", luidt het afsluitend. 

Voor meer informatie:
A+P Service - Peter Schiffmann e. K.
Ostfeld 20, D - 21635 Jork
Tel. +49 (0)4162 - 25 439 – 12
Zentrale. +49 (0)4162 – 25 439 – 00
Fax +49 (0)4162 - 25 439 - 52
info@ap-service.de  
www.ap-service.de    


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven