Akorn ontvangt prestigieuze subsidie van National Science Foundation

Akorn kondigt met trots aan dat zij een prestigieuze Fase 1-subsidie heeft gekregen van de National Science Foundation (NSF) in het kader van haar 'Small Business Innovation Research'-programma.

Het SBIR-programma van de NSF is gericht op het omzetten van wetenschappelijke ontdekkingen in producten en diensten die commercieel levensvatbaar zijn. De missie van de NSF is het bevorderen van de wetenschappelijke vooruitgang ter verbetering van de volksgezondheid, het welzijn en de welvaart.

"De NSF is blij de technologieën van de toekomst te ondersteunen door verder te denken dan stapsgewijze ontwikkeling en subsidies te verlenen aan de meest creatieve ideeën en daadkrachtige oplossingen in alle marktsegmenten en gebieden van de wetenschap," zegt Andrea Belz, division director van de NSF-divisie Industrial Innovation and Partnerships.  

"Akorn stelde stelde vast dat er dringend behoefte was aan methoden om verse AGF langer houdbaar te maken en verliezen na de oogst te beperken," zegt Xander Shapiro van Akorn. "Om aan deze behoefte te kunnen beantwoorden, ontwikkelden we uiterst doeltreffende, natuurlijke, eetbare coatings die eenvoudig toepasbaar zijn. 

Verpakkers van verse AGF kunnen onze coatings gebruiken zonder dat zij daar extra apparatuur voor nodig hebben of mensen in hoeven te huren. Deze subsidie is een steun aan het baanbrekende productplatform van Akorn en zal worden gebruikt om de eetbare coatings verder te ontwikkelen voor andere producten en het maximaliseren van de milieuvoordelen, maatschappelijke en financiële impact van deze oplossing, die aansluit bij de missie van de NSF. 

"De testen die Akorn tot nu toe heeft uitgevoerd, tonen aan dat onze coatings de houdbaarheid van verse AGF verdubbelen of zelfs verdrievoudigen, de voedselveiligheid verhogen en verliezen als gevolg van bederf, schimmels en overige factoren aanzienlijk verminderen," zegt Anthony Zografos, directeur van Akorn. "We gebruiken geüpcycled, GGO-vrije bijproducten van maïs voor het produceren van onze coatings, waarmee we het probleem van voedselverspilling, dat jaarlijks €1 biljoen kost, op een nieuwe manier aan proberen te pakken. We gebruiken voedselafval om voedselverspilling tegen te gaan. Onze coatings zijn al verkrijgbaar voor peren, mango's, perziken en nectarines. Dankzij deze subsidie zullen we samen kunnen werken met gerenommeerde instellingen zoals de USDA en Colorado State University om onze coatings voor zoveel mogelijk AGF-categorieën beschikbaar te maken."


De coatings zijn op waterbasis en vereisen geen agressieve chemicaliën of oplosmiddelen. Ze kunnen worden aangebracht met bestaande waxapparatuur en garanderen een product van de hoogste kwaliteit, ongeacht het type product, ras of seizoen. Alle ingrediënten van de coatings zijn goedgekeurd door de FDA,100% plantaardig, koosjer, halal en geschikt voor vegetariërs. De coatings van Akorn worden momenteel door verschillende klanten getest en voor het oogstseizoen 2021 staat er een grote commerciële uitbreiding op de planning. 

 

Voor meer informatie:

Xander Shapiro
Akorn Technology
Tel.: +1 415-793-4995
E-mail: xander@akorn.tech

Anthony Zografos PhD
Akorn Technology
Tel.: +1 415-612-0497
E-mail: az@akorn.tech


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven