Britse biologische markt kent grootste groei in 15 jaar

De Britse biologische markt heeft het hoogste groeiniveau in 15 jaar bereikt, met een stijging van ongeveer 12,6% ter waarde van £ 2,79 miljard (€ 3,18 mld). Dit werd bekendgemaakt in het Soil Association's Organic Market Report 2021, waarin verslag wordt gedaan van de stijging in de loop van 2020.

De markt heeft nu zijn hoogste groeipercentage in 15 jaar bereikt en overtreft daarmee de groei in de niet-biologische sector. Dit is het hoogste jaar-op-jaar groeipercentage in de biologische markt sinds 2005, met een tiende opeenvolgende jaar van groei.

Finn Cottle, marktconsulent bij Soil Association Certification: "De ongekende crisis van 2020 heeft immense uitdagingen met zich meegebracht voor de hele voedselvoorzieningsketen en niet in het minst voor biologische bedrijven. Het is dan ook veelzeggend dat mensen in tijden van crisis hun toevlucht nemen tot biologische producten vanwege de zekerheid van transparantie, integriteit en kwaliteit die zij bieden. Biologisch wordt nu terecht erkend als de hoeksteen van een veerkrachtig land- en tuinbouwsysteem en een vitaal onderdeel van de oplossing voor de klimaat-, natuur- en gezondheidscrises."

Het rapport maakte ook duidelijk dat bijna één op de vier biologische producten in 2020 online werd gekocht en dat het biologische online- en thuisbezorgkanaal bijna 500 miljoen pond (570 mln euro) bereikte, waarmee de verkoop van onafhankelijke retailers voor het eerst werd overtroffen.

Bron: organic-business.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven