Perry Verstraeten, groothandel De Blaeij

"Jonagold verliest langzaamaan terrein aan de clubappels"

Tholen – “Vanwege het winterweer en de koude temperaturen hebben we een druk begin van de week achter de rug. In het weekend zijn de mensen een beetje gaan hamsteren voor het koude weer dat eraan kwam. Hierdoor hebben maandag goed verkocht. Inmiddels is het wel wat rustiger, omdat mensen niet graag door de kou naar buiten gaan en ook voor de marktmensen zijn dit soort temperaturen geen pretje”, vertelt Perry Verstraeten van Groothandel De Blaeij.

Zondag is het Valentijnsdag, maar bij De Blaeij is het rond deze dag nooit zoveel drukker als normaal. “Soms als de asperges vroeg zijn, gaan mensen naar de restaurants, maar dit jaar is er niks open. Ook zachtfruit is momenteel bijna niet te krijgen. Er zijn weinig Spaanse op dit moment en op de veiling zag ik een doosje Belgische voorbij komen voor bijna 8 euro”, zegt Perry. “Die prijzen zijn veel te hoog, dus ik denk dat we dit jaar ook weinig van Valentijn zullen merken.”

“Wat wel goed loopt op dit moment is het hardfruit. Veel winkeliers en marktkramers zijn opzoek naar goede appelen en als ze die vinden blijven ze kopen. Ons hardfruit kopen we in bij eigen telers, op de veiling in Geldermalsen en bij de Belgische Fruitveiling. Ook dit jaar hebben we weer prachtig product. Kanzi, Maribelle en de nieuwe clubappel Morgana doen het erg goed dit jaar. Jonagold verkoopt ook, maar je ziet dat deze appel wel wat terrein aan het verliezen is. Ook Goudrenetten en rode Boskoop lopen goed hier in België”, constateert Perry.

Volgens de handelaar liggen de appelprijzen op een mooi niveau, maar voor peren is het een drama. “De prijzen van peren liggen op een zeer laag niveau. Op deze manier kunnen de perentelers bijna niets verdienen.” Naast hardfruit loopt ook het citrusseizoen goed door. We hebben mooie Nadorcotts uit Marokko en die verkopen goed. Net als de hand- en perssinaasappels. Algemeen gezien loopt elk product wel prima door. Deze week zal het wat rustiger zijn, vanwege het koude weer, maar we mogen zeker niet klagen.”

Voor meer informatie:
Perry Verstraaten
De Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (België)
+31(0)115-613234
info@deblaeij.nl        
www.deblaeij.nl     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven