Don Limon opent kantoor in Tanta, Egypte:

"Egyptisch citrus blijft positie op Europese markt versterken"

De Hamburgse familiebedrijf Schindler is al vele jaren een gevestigde naam binnen de internationale import en distributie van exotische AGF. Naast kantoren in India, Mexico en Zuid-Afrika heeft het bedrijf onlangs ook een eigen kantoor in het Egyptische Tanta geopend, in het hart van de Nijldelta. Deze uitbreiding van het distributienetwerk is bedoeld om meer grip te krijgen op de lokale processen en om de internationale distributie van Egyptisch citrus verder te bevorderen, zo legt directeur Andreas Schindler uit. 

Don Limon wil haar bewezen bedrijfsmodel verder uitbreiden en verkoopt nu al ongeveer zeven jaar Egyptische sinaasappelen en clementines. "Het openen van een eigen kantoor was dan ook een logische stap," vervolgt Schindler. "Al 20 jaar lang is het onze filosofie om medewerkers te hebben in de landen zelf, die de taal spreken en de cultuur begrijpen. Momenteel hebben we hier twee mensen in dienst maar we willen ons personeelsbestand graag geleidelijk uitbreiden. Ons team is verantwoordelijk voor het verladen van het fruit en het kwaliteitsmanagement. We hebben nu al het idee dat we meer grip op de processen daar hebben."

Opleving marktactiviteit
Volgens Schindler is de potentiële groei van de import bijzonder groot in het geval van Egyptisch citrus. "De beschikbare aantallen en de productkwaliteit zijn optimaal. De Egyptische citrussector is wellicht de modernste ter wereld en blijft zich ontwikkelen." Desondanks is de situatie op de markt momenteel behoorlijk gespannen. "Markten staan onder druk. Op de markt voor Valencia-sinaasappelen was sinds lange tijd weer sprake van een redelijk goede vraag maar vervolgens stortte de handel van de ene op de andere dag in tijdens de tweede lockdown. Hoewel de eerste signalen van verbetering merkbaar zijn, is de markt absoluut nog niet volledig hersteld."


Vanuit Egypte worden met name Valencia-, Navel- en Baladi-sinaasappelen geëxporteerd voor de versmarkt. De teelt van clementines is met name op twee rassen gericht: Tango en Murcott. De aanvoer zal naar verwachting in mei eindigen.

Grootste leverancier van laaggeprijsd citrus
Al met al ziet het ernaar uit dat het een goed seizoen zal worden. De eerste Egyptische clementines zijn al op de markt en de eerste perssinaasappelen van het ras Baladi worden in de loop van week 6 verwacht. Schindler: "Egyptische sinaasappelen eindigen vaak op plaatsen waar vers sap wordt geperst, zoals in het zuiden van Europa, Polen maar ook Duitsland. Egypte onderscheidt zich in toenemende mate als de grootste leverancier van laaggeprijsd citrus en het lijkt erop dat zij haar marktaandeel verder zal blijven uitbreiden."


De eerste zendingen zijn al onderweg naar Europa. 

Marktgeoriënteerde verpakking
Het Egyptische citrus wordt in bulk naar Hamburg verladen, waar het wordt verpakt in het pakstation van het bedrijf. "Net zoals onze overige producten verpakken we het citrus in de door onze retailklanten in binnen- en buitenland gekozen verpakkingsformats. We zullen onze verpakkingscapaciteit in de loop van dit jaar verder uitbreiden met nieuwe machines."

 

Voor meer informatie: 
Andreas Schindler
Don Limon
Tel.: +49 (0)40 - 3095499-69
Fax: +49 (0)40 - 3095499-60
aschindler@don-limon.de 
Web: www.don-limon.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven