Chileense PolyNatural ontwikkelt 100% natuurlijke coating, ook geschikt voor bio-fruit

"We verlengen de houdbaarheid van vers fruit met 20 tot 40%"

Voor de fruitsector die steeds duurzamer probeert te worden, is het terugdringen van de voedselverspilling een van de belangrijkste uitdagingen geworden. Elk jaar wordt 1,3 miljard ton voedsel verspild in de wereld. Die enorme hoeveelheid zorgt niet alleen voor grote economische verliezen, maar ook een aanzienlijke impact op het milieu door de verspilling van water en de uitstoot van broeikasgassen.

"In het geval van vers fruit kunnen de verliezen oplopen tot 40% van de totale oogst", zegt Francisco Palma, oprichter van het Chileense bedrijf PolyNatural. "Daarom hebben we Shel-Life ontwikkeld, een 100% natuurlijke coating waarmee de houdbaarheid van vers fruit met 20 à 40% kan worden verlengd, afhankelijk van het fruit en de bewaarcondities."

In vergelijking met andere coatings die al op de markt zijn en die de uitdroging van het fruit verminderen en de rijping vertragen, maar die synthetische verbindingen bevatten (in sommige gevallen op basis van aardolie), wordt Shel-Life alleen gemaakt met plantaardige ingrediënten. Het beschikt ook over biologische certificeringen in Chili en de Verenigde Staten, zodat het op zowel conventioneel als biologisch fruit kan worden toegepast, benadrukt Francisco. Het product wordt gebruikt voor appelen, peren, citrus, nectarines, pruimen en avocado's.

"Onze oplossing bewijst vandaag de dag zijn nut al voor grote exportbedrijven in Chili en Peru. De resultaten zijn uitstekend", vertelt de oprichter van het bedrijf. “We werken samen met afzetbedrijven en exporteurs van vers fruit die over verpakkingslijnen beschikken waarin ze Shel-Life kunnen toepassen. We onderhandelen momenteel ook met twee supermarktketens die geïnteresseerd zijn in het product om de houdbaarheid van het fruit te verlengen”, licht hij toe.

Internationale expansie
Het bedrijf werkt al aan de internationale vermarkting van Shel-Life. “Naast de afzet in Chili, zijn we een alliantie aangegaan met het bedrijf Tecnología Química y Comercio S.A. voor de distributie in Peru. Hierdoor kunnen we ons product aanbieden aan exportbedrijven in Peru”.

"De Verenigde Staten zijn ook een interessante markt waar we naartoe willen. Het heeft de perfecte mix van afzetbedrijven, exporteurs en retailers die in ons product geïnteresseerd zouden kunnen zijn", legt Francisco uit. “Wat de Europese Unie betreft, is Spanje vooral omwille van zijn citrusteelt erg interessant voor ons. Maar ook Nederland biedt mogelijkheden, want daar zijn er veel bedrijven die vers fruit leveren aan talrijke supermarktketens. Ook de supermarkten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verdienen ongetwijfeld onze aandacht, want daar wordt fors ingezet op dergelijke trends”, zegt Francisco Palma.

Voor meer informatie:
Vicente Traviesa
PolyNatural 
M: +56 9 9999 5111
vicente@polynatural.cl 
www.polynatural.cl 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven