Eerste voor export bestemde bananen met de 'fruittrein' in India vervoerd

Vorige week werd vanaf het station in Tadipatri in het district Anantapur in Andhra Pradesh de allereerste 'fruittrein' in India uitgezwaaid. De koelcontainertrein was geladen met bananen voor de export naar markten in het Midden-Oosten. 

Telers uit de regio Anantapur en Pulivendula exporteerden hun nog onrijpe Cavendish bananen onder de merknaam 'Happy Bananas' naar via deze speciale fruittrein naar internationale markten. Bronnen beweren dat deze trein de mogelijkheid biedt voor het verladen van zo'n 10.000 ton fruit uit deze regio.  

English.sakshi.com bericht dat de regering van plan is om 30.000 ton fruit vanuit Andhra Pradesh te exporteren. Door samen te werken met  bedrijven en lokale telers is zij erin geslaagd om de productiviteit en post harvest-processen te verbeteren en toegang tot markten te krijgen, waardoor telers op betere inkomsten kunnen rekenen.

Een zending van 980 ton lokaal geteelde bananen kwam onlangs in de haven van Mumbai aan, van waaruit zij naar Iran zal worden geëxporteerd. 

Fotobron: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven