Leon van den Oord, Jac van den Oord Potatoes:

"Bij koud weer verschuift de vraag gelijk naar kruimige aardappelen voor de stamppot"

Tholen - Nadat zaterdagnacht de sneeuw zijn intrede deed in Nederland, staat er bij menig huishouden weer een stamppot op tafel. "Eind vorige week zagen we al dat er flink gehamsterd werd. Gisteren was het daarentegen wel weer een stuk rustiger", constateert Leon van den Oord van Jac van den Oord Potatoes.

"Maar over het algemeen is het voor de aardappelhandel zeker gunstig als het kouder wordt, omdat er veel meer stamppotten op tafel komen. De afzet verschuift daarmee meer van de kleinere hoogwaardige aardappelen naar de kruimige aardappelen", vertelt Leon. "De afzet van consumptie-aardappelen verloopt al langere tijd goed. Bij de industrie zie je nu ook de prijzen stijgen, maar we zijn wel van heel ver gekomen. Ook zitten wij echt te wachten tot de horeca weer opengaat. Dat is een segment waar we erg sterk in zijn en die afzet zien we graag weer terugkomen."

Ook de eerste importaardappelen zitten er weer aan te komen met de eerste aanvoer van de Marokkaanse primeuraardappelen, gevolgd door Israël. "Hoe groot de aanvoer zal zijn, is nog lastig te voorspellen. Spanje heeft wel een wat lagere oogst, in Israel zien de vooruitzichten er goed uit. Maar dit zijn echt de opwarmertjes. Het echte verkoopseizoen van de importaardappelen loopt van midden april tot begin juni, dan gaat het echt los", besluit Leon.

Voor meer informatie:
Leon van den Oord
Jac van den Oord Potatoes
Tel: 073 599 9191
sales@jacvandenoord.nl
www.jacvandenoord.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven