Giumarra kondigt partnerschap aan met Chileense CarSol Group

Giumarra kondigt een nieuw partnerschap aan met CarSol in Santiago, Chili, een grote producent en distributeur van blauwe bessen uit Chili en Peru. Dit initiatief is een belangrijk onderdeel van het initiatief van de Amerikaanse onderneming om haar zachtfruitactiviteiten uit te breiden en het aanbod samen met haar telerspartners veilig te stellen.

Linkd Tom Richardson van Giumarra en rechts Sebastián Carmona van CarSol Export

"Dit samenwerkingsverband is een belangrijke stap in het streven van Giumarra om zich verder te ontwikkelen op het gebied van zachtfruit," aldus Tom Richardson, directeur Global Development van Giumarra Companies. "Als een van de eerste telers van blauwe bessen in Chili heeft CarSol Group een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de Chileense blauwe bessensector, die teruggaat tot de oorsprong ervan in de jaren 1990. Het streven van het bedrijf naar kwaliteitsproducten en innovatie in de sector sluit aan bij de kernwaarden van Giumarra."

CarSol Group teelt op ongeveer 1.200 hectare eigen blauwe bessen in de belangrijkste teeltgebieden in Chili, Peru en Portugal.

Richardson merkt op dat het bedrijf toegang zal bieden tot opwindende nieuwe blauwe bessensoorten en een gestage volumegroei gedurende het gehele importseizoen, met producten van hoge kwaliteit die afkomstig zijn van toegewijde telers met wie het bedrijf langdurige relaties onderhoudt.

"Wij hebben met Giumarra Companies samengewerkt als zakenpartners en we zijn er klaar voor om deze relatie naar een hoger niveau te tillen. Wij geloven dat beide bedrijven dezelfde waarden en principes delen, en het is een genoegen geweest om in de loop der jaren zaken met hen te doen," verklaart Sebastian Carmona, directeur van CarSol Export. "Dit partnerschap vertegenwoordigt het engagement van ons bedrijf om een leverancier te worden die het hele jaar door op alle markten actief is. Wij zijn ervan overtuigd dat de kennis van het Giumarra-team van de Amerikaanse markt, in combinatie met onze ervaring op andere markten, beide bedrijven in staat zal stellen de zachtfruitsector in Noord-Amerika verder te ontwikkelen."

Giumarra International Berry biedt alle 52 weken van het jaar blauwe bessen en bramen van binnenlandse en internationale telers aan, verpakt onder het merk Nature's Partner.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven