Grotere oogst Peruaanse Hass-avocado’s verwacht dit seizoen

Volgens de directeur van de Peruaanse Telersvereniging van Hass Avocado's (ProHass), Daniel Bustamante Canny, zal de nieuwe Landbouwwet een negatieve invloed hebben op de investeringen in de aanplant van Hass-avocado boomgaarden. Bustamante geeft aan dat met de vorige Landbouwwet, die in december 2020 werd ingetrokken door het Congres, er tussen de 1.000 en 1.500 hectare Hass-avocado’s per jaar werd aangelegd. Nu zijn er echter maar heel weinig bedrijven die avocadobomen planten. Wie investeringsplannen had, heeft die geannuleerd. Alleen wie al kosten heeft gemaakt in plantmateriaal, kan niet terug en zal dus een bijdrage leveren aan de (minieme) teeltuitbreiding.

Hij voegt eraan toe dat ook de belemmeringen op logistiek vlak en de lagere beschikbaarheid van arbeidskrachten wegens de coronamaatregelen een impact zullen hebben op de productiecapaciteit van de bedrijven.

Oogst Hass-avocado's neemt toe
Bustamante meldt dat momenteel de eerste tellingen op de percelen worden afgerond om zicht te krijgen op de totale opbrengst van dit seizoen en op de tijdstippen waarop het fruit geoogst zal kunnen worden.

"De eerste raming geven we binnen 10 dagen vrij. Zo zullen de markten zich kunnen voorbereiden op de aanvoer van Peruaanse avocado’s", zegt hij. De directeur van ProHass kondigt aan dat er voor 2021 een toename van de oogst verwacht wordt tegenover 2020, toen er 365.000 ton afgezet werd. De toename is vooral te danken aan de jonge boomgaarden van 2,3 of 4 jaar oud die een grotere opbrengst zullen hebben dan vorig jaar.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven