Marokko blijft belangrijkste leverancier

Consumptie blauwe bessen in Rusland stijgt met 83%

De consumptie van blauwe bessen in Rusland is in 2019 met 82,8% gestegen ten opzichte van 2017, van 26,7 g naar 48,8 g per persoon per jaar, zo meldt het marktonderzoeksbureau Gidmarket. In waarde verdubbelde de gemiddelde consumptie zelfs in die tijdspanne.

Volgens het Russische AGF-nieuwsportaal Fruitnews kan een dergelijke toename worden verklaard door de trend naar een gezondere levensstijl, onder meer door de consumptie van vegetarisch en biologisch voedsel, de groeiende populariteit van blauwe bessen vanwege hun gezondheidsbevorderende eigenschappen, de groei van de industriële sector in Rusland, die zijn toepassingsgebieden heeft uitgebreid, en ook door de toename van de wereldproductie van blauwe bessen.

"Gezien de oogst van blauwe bessen in Rusland nog steeds extreem laag is, is het gemakkelijker om de evolutie van de consumptie te volgen uit de importgegevens van de Federale Douane", meldt het nieuwsportaal.

De import van blauw bessen van het geslacht Vaccinium, is tussen 2017 en 2019 met 184% gestegen. In 2017 bedroeg de import van blauwe bessen 17,4 g per persoon per jaar, terwijl dit in 2019 was gestegen tot 49,4 gram.

Marokko blijft de belangrijkste leverancier van blauwe bessen aan Rusland.

Bron: agrimaroc.ma


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven