Drones voor gewasbesproeiing steeds populairder in Zuid-Afrika

Het gebruik van drones om gewassen te besproeien is een nieuwe besproeiingsmethode in Zuid-Afrika, waarvoor de eerste vergunning in 2019 door de burgerluchtvaartautoriteit (CAA) werd verleend. En hoewel de aanloopkosten hoog zijn, belooft de dronetechnologie voor het besproeien van gewassen met meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en rijpingsstoffen op lange termijn kosteneffectief te zijn. Het is vooral voordelig voor kleinere tuinbouwbedrijven, die vaak niet over de middelen beschikken om vliegtuigen te gebruiken. Dat betekent dat het gebruik van drones als sproeiers zich, na een trage start, over heel Zuid-Afrika verspreidt.

Uitgerust met GPS-navigatiesystemen en ongeveer twee meter zwevend boven de grond, bieden de speciaal uitgeruste drones kleine telers een goedkoper alternatief voor gewasbeschermingsmiddelen- en fungicidenapplicaties met vliegtuigen.

Hoewel het consequente gebruik van ultralichte vliegtuigen en helikopters de gewassen heeft beschermd tegen ziekten, blijven de kosten die gepaard gaan met de inzet van bestuurde vliegtuigen nadelig voor kleinschalige telers in afgelegen delen van het land. Bovendien zijn de traditionele sproeimethoden niet nauwkeurig genoeg en kunnen zij naburige tuinbouwbedrijven of gewassen die niet met gewasbeschermingsmiddelen zijn behandeld, overspuiten.

Bron: businessinsider.co.za
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven