normaal gesproken al in november einde

Seizoen Egyptische zoete aardappelen nog niet voorbij

Egyptische telers van zoete aardappelen zouden eigenlijk al bezig moeten zijn met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen maar in veel gevallen exporteren ze nu nog steeds hun oogst van vorig jaar. De vraag is toegenomen vanwege het slechte weer in Spanje en de sneeuwval in de VS. Eén Egyptische exporteur heeft vijf keer meer zoete aardappelen geëxporteerd dan hij bij aanvang van het seizoen had gepland.

Volgens Reda Ezz, oprichter van All Fresh Egypt, is het seizoen met twee maanden verlengd. "Het zoeteaardappelseizoen in Egypte zat vol verrassingen. Doorgaans begint het seizoen in juli en eindigt het in november. Als gevolg van de slechte weersomstandigheden in Spanje en sneeuwval in de VS is de vraag nu echter nog steeds zeer sterk, waardoor we ons product tot maart zullen blijven exporteren. De teelt voor het nieuwe seizoen start in maart maar veel telers zullen er voor kiezen om wat later te starten omdat dit anders misschien zou kunnen leiden tot een te hoge productie."

Het bedrijf van Ezz richt zich voornamelijk op de teelt van het ras Beauregard. Hij licht dit toe: "Ons bedrijf focust op de teelt van het ras Beauregard. We hebben onze eigen teeltbedrijven en telen in totaal op 150 hectare zoete aardappelen. Daarnaast beheren we ook nog 100 hectare van andere telers. Naast het ras Beauregard doen we ook proeven met het ras Evangine, waarvan we denken dat dit een zeer goede aanvulling op Beauregard vormt."

Het verlengen van het seizoen heeft er in combinatie met de toegenomen vraag toe geleid dat Ezz vijf maal de hoeveelheid zoete aardappelen heeft geëxporteerd dan zij aanvankelijk had gepland. "All Fresh had zich ten doel gesteld om in het seizoen 2020-2021 in totaal zo'n 1.500 ton te exporteren maar dankzij onze klanten in Nederland zijn we erin geslaagd om meer dan 8.000 ton te exporteren. We zijn van plan om ons teeltareaal volgend seizoen uit te breiden om in de vraag van onze klanten te kunnen blijven voorzien."

"Overal ter wereld maakt men momenteel een moeilijke tijd door en ik wil in het bijzonder FreshPlaza bedanken voor de manier waarop zij  telers, exporteurs en importeurs wereldwijd helpt met elkaar in contact te komen. We kunnen elkaar nu niet fysiek ontmoeten en ook niet deelnemen aan vakbeurzen, maar FreshPlaza vervult een geweldige rol door het verkorten van de afstanden tussen de drie partijen in de AGF-handel," zegt Ezz tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Reda Ezz
All Fresh Egypt
Tel: +201016151498
Email: Allfreshegypt@gmail.com 
www.allfresh-eg.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven