Rob Bornstein, Komatha Impex:

"Goede vooruitzichten Indiaas druivenseizoen"

Tholen - Het Nederlandse importbedrijf Komatha Impex verwacht binnenkort de eerste aankomst van Indiase druiven. "Ze zijn klaar om verscheept te worden", vertelt Rob Bornstein. Volgens de importeur heeft de regen vooral invloed gehad op de vroege oogst. "Het effect zal tot circa week 7 duren en is inmiddels dus niet meer merkbaar. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Chili waar nagenoeg de gehele oogst is vernietigd door de zware regenval."

"We hebben ruim 10 jaar ervaring in het exporteren van kwaliteitsdruiven uit India. Als onderdeel van een internationale handelsgroep met een lange traditie brengen we Indiaas fruit naar internationale markten. De focus van Komatha ligt op Europa en we werken uitsluitend samen met telers die bekend zijn met de MRL-normen die in Europa gelden", vertelt Rob.

De druiven worden verpakt in een modern pakstation in Mohadi (Nashik). De totale verwerkingscapaciteit van het pakstation is ruim 200 containers. "Dit jaar ligt de oogst op ongeveer twee derde van afgelopen jaar doordat de prijzen een onstabiel karakter vertonen. Maar de vooruitzichten voor de Indiase druiven zijn goed. Chili heeft een stuk minder druiven en het Zuid Afrikaanse seizoen loopt momenteel aanzienlijk achter vergeleken met voorgaande jaren." 

Komatha Impex heeft de volgende variëteiten in het assortiment: Thompson, Ganesh (wit pitloos), Sharad, Jumbo (zwart pitloos), Flame, Crimson, Fantasy (rood pitloos) en Sonaka (langwerpig). De grootte van de druif is 16 mm plus voor de witte pitloze druiven en 17 mm plus voor de zwarte pitloze druiven. De druiven hebben een brix van 16. 

Voor meer informatie:
Rob Bornstein
Komatha Impex
Mob: +31615690564 
fruits@komathaimpex.com
www.komathaimpex.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven