Winterweer houdt AGF-sector in zijn greep

Het winterweer zorgt voor veel mooie plaatjes en winterpret, maar de sneeuw en het ijs zorgen ook voor problemen op de wegen en hamstergedrag in supermarkten. 

Supermarkten
Uit alle hoeken van het land kwamen zaterdag meldingen van lege schappen, schrijft AD. In tegenstelling tot het begin van de coronacrisis is niet alleen wc-papier een gewild product. Nederlanders hebben massaal groenten en fruit ingeslagen. 

Volgens het CBL loopt de bevoorrading van de supermarkten ondanks het weer goed. Ook Albert Heijn zegt dat de bevoorrading goed gaat. "Er kan naar winkels gereden worden met een nieuwe voorraad", zegt een woordvoerster van Albert Heijn tegen RTL Nieuws. Daarnaast was het gisteren rustiger in de winkels dan op een reguliere zondag."

Albert Heijn, Jumbo en Picnic zagen zondag vanwege de sneeuwval af van het bezorgen van reeds geplaatste bestellingen van boodschappen. Gezien de omstandigheden was het volgens de bedrijven niet verantwoord om bezorgers de weg op te sturen, schrijft NU.nl.

Rijverbod in Duitsland vanwege hevige sneeuwval
Als gevolg van de hevige sneeuwval in Duitsland hebben twee Duitse districten laten weten dat er momenteel een rijverbod voor vrachtwagens van meer dan 7,5T is, schrijft TLN

-Münster, Detmold, Arnsberg in Noordrijn-Westfalen kent een rijverbod tot 8 februari 2021, 18:00 uur 
-Emsland, Osnabrück, Grafschaft Bentheim in Nedersaksen kent een rijverbod tot 8 februari 2021, 12:00 uur 

Het is nog niet duidelijk of deze rijverboden na de hierboven genoemde tijdstippen verlengd zullen worden. Deze beslissing wordt per district genomen en hangt af van de weersomstandigheden. De overige gebieden in Duitsland hebben geen rijverboden aangekondigd.

De AGF-handel over het winterweer

Detail
Het winterse weer geeft ook de nodige overlast bij detaillisten. Om te beginnen is het schoonvegen van de stoep al een hele klus en sommigen roepen daarbij de hulp in waarbij de een het makkelijker heeft door de hulp van een sneeuwschuiver dan de ander die hulp inroept van stoepvegers. Veel AGF-specialisten kiezen ervoor de weg op te gaan en bieden aan de boodschappen thuis te bezorgen bij klanten die zelf liever niet de deur uitgaan. Anderen zeggen bezorgroutes huist af zoals Werkfruit.

Onder de markthandelaren is er ook een verschil in aanpak. Juist wel de kou trotseren en er het beste van maken in een verwarmde tent, velen geven aan een keer over te slaan en een enkele verplaatst de kraam voor meer beschutting. De grootste markt in Europa, De Haagse markt is helemaal afgelast.

Of de peenverkopen stijgen doordat er door heel Nederland sneeuwpoppen verschijnen….Vershal Boontjes biedt ze in elk geval gratis aan. Jan Brand slaat juist zijn slag en biedt een kant-en-klaar bouwpakket aan met sneeuwpopaccessoires, voor 25 euro...

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven