Groothandel Sebrechts koopt eerste asperges

“Ondanks sneeuw en koude al vraag naar Belgische asperges”

Tholen – Vandaag trapte BelOrta het aspergeseizoen af met de verkoop van de eerste Belgische asperges. Groothandel Sebrechts uit Antwerpen drukte als eerste en ontving de eerste kisten. Ook dit jaar zijn de primeurverkopen gelinkt aan een goed doel. Sebrechts kocht de eerste asperges aan €240,- per schaal en BelOrta verhoogt het bedrag zodat vijf goede doelen elk €1.200 mogen ontvangen.

“De asperges die wij hebben gekocht zijn echt de eerste Belgische die beschikbaar zijn op Veiling Belorta. Deze zijn aangeleverd door Marja van Dessel van Den Boschkant. Ondanks de sneeuw en de koude temperaturen merken we dat er al vraag is naar asperges”, vertelt Nathalie Sebrechts van de gelijknamige groothandel. “Mensen eten nu al zo lang dezelfde groenten en hebben zin in iets nieuws. Het aspergeaanbod zal stilletjes op gang komen, maar de grote volumes worden pas begin april verwacht.”


Marja Van Dessel (Den Boschkant), Roger De Wachter, Nathalie Sebrechts (Fruithandel Sebrechts) & Jo Lambrecht (BelOrta)

De groothandel heeft vanwege de weersomstandigheden een drukke ochtend achter de rug. “We hebben alles sneeuw- en ijsvrij gemaakt en we hadden een mooie verkoop. Het lijkt of iedereen dit weekend reserves heeft ingeslagen tegen de koude dagen en gladheid op de weg. Toch verwachten we geen hele drukke dagen. Met dit weer denk ik dat er minder marktkramers de markt op gaan. De detaillisten zullen het waarschijnlijk wel wat drukker hebben, vanwege Valentijnsdag. Traditioneel zien we de verkoop van kleinfruit toenemen rond deze dag, maar vanwege het weer blijven de bestellingen nog wat achter”, zegt Nathalie.

“Wel zien we dat take away flink aantrekt. Er zijn steeds meer aanbieders op de markt. Zelfs cafés bieden een afhaalmenu aan”, vervolgt Nathalie. “Voor Valentijn worden er veel ontbijtmanden aangeboden, waardoor we bijvoorbeeld flink wat persappelsienen verkopen. Er is nog altijd veel keuze in citrus, de kwaliteit van de druiven is top, keuze genoeg aldus voor de particulieren. Voor de komende weken wordt er echter wel een groot aanbod in importproducten op de markt verwacht, dus hopen we dat de vraag nog verder zal aantrekken.”

“In januari waren de prijzen van zowel de import als de Belgische producten erg duur, zelfs soms duurder als in de feestperiode. Dit komt echt zelden voor, maar vanwege de slechte weers-omstandigheden in Spanje was het aanbod groenten zeer beperkt met als gevolg torenhoge prijzen. Desondanks bleef de verkoop van deze producten goed. Inmiddels is alles gelukkig weer gestabiliseerd en is de markt beter in evenwicht”, besluit Nathalie.

Voor meer informatie:
Nathalie Sebrechts
Groothandel Sebrechts
Kielsbroek 4
2020 Antwerpen
+32 (0)3 237 41 92
info@sebrechts.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven