Aangifte doen Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen met voordeel

GroentenFruit Huis en Afvalfonds Verpakkingen hebben in september 2020 een nieuwe raamovereenkomst Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen afgesloten voor 2020 tot en met 2022 voor de groente- en fruitsector. De overeenkomst geldt vanaf 1 januari 2020 en wordt in praktijk toegepast voor de aangifte per 1 april 2021 over de verpakkingen van 2020. Alle bedrijven in de sector die gebruik willen maken van het gunstige tarief (voor papier en karton) en versimpeling van hun verpakkingsadministratie, moeten zich aanmelden voordat ze de aangifte over 2020 indienen. De deadline voor het indienen van deze aangifte is 1 april 2021.

Belangrijkste voordelen: 

  • Lager tarief voor karton
  • Maak gebruik van de lijst met standaardgewichten voor aangifte en indirecte export
  • Aangifte éénmalige logistieke hulpmiddelen op sectorniveau


Robert Bakker, aanspreekpunt verpakkingen binnen GroentenFruit Huis, roept zowel leden van GroentenFruit Huis als niet-leden om gebruik te maken van deze overeenkomst. "De Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen is een verplichte heffing voor elke producent of importeur die meer dan 50.000 kilo verpakkingen per jaar voor de eerste keer op de Nederlandse markt brengt. Door gebruik te maken van de raamovereenkomst Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen profiteert u van vele voordelen, zonder er extra werk aan te hebben."

"De belangrijkste verandering in deze nieuwe overeenkomst t.o.v. de voorgaande is dat de lijst met gewichten van standaard verpakkingen is uitgebreid ten opzichte van vorige keer. U kunt gebruik maken van de standaard lijst waardoor u zelf niet hoeft te wegen." aldus Robert Bakker. "Op onze website staat een uitgebreide toelichting op deze voordelen."

Aanmelden
De deadline voor het indienen van deze aangifte is 1 april 2021. Alle bedrijven die gebruik willen maken van de collectieve overeenkomst 2020-2022 m.b.t. de Afvalbeheersbijdrage dienen zich aan te melden voordat ze de aangifte over 2020 indienen. Ook bedrijven die al deelnemer waren aan de overeenkomst voor 2017 - 2019 moeten zich opnieuw aanmelden. Op de website van GroentenFruit Huis leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Voor meer informatie:
Robert Bakker
Groentenfruit Huis
+31 (0)79 368 11 68
info@foodcompass.nl
https://groentenfruithuis.nl/duurzaamheid/verpakkingen/afvalbeheersbijdrage 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven