Italiaanse radicchio beleeft sombere tijden

De situatie voor radicchio ziet er niet zo rooskleurig uit. “De markt is niet erg levendig, maar dat is begrijpelijk, gezien de omstandigheden,” zegt Cristiana Furiani van het Italiaanse Geofur. 

Ook vanuit het buitenland is er weinig vraag. “In Groot-Brittannië is de situatie niet altijd even duidelijk, want de ene keer hebben we te maken met bureaucratische problemen en soms zijn er logistieke problemen. Spanje en Duitsland hebben ook te maken met horeca-sluitingen en dat zorgt voor veel minder aankopen.”

Het assortiment van Geofur omvat vrijwel alle soorten radicchio. In deze periode gaat het vooral om de Radicchio di Verona IGP en de Variegato di Castelfranco IGP. “We zijn nu halverwege het seizoen. De markt komt zeer traag op gang, maar er is licht aan het einde van de tunnel.”

Cristiana Furiani op archiefbeeld

De radicchio gedijt dit seizoen goed op een aantal belangrijk kenmerken, namelijk kwaliteit en kleur. “De trend is dit seizoen gunstig geweest. De nachtvorst die herhaaldelijk is opgetreden en de milde temperaturen overdag hebben de radicchio een aangename smaak geven. Deze is minder bitter dan in de herfst. De kleur en knapperigheid zijn eveneens uitstekend.” 

Het verkrijgen van bovengenoemde eigenschappen is geen toeval. “We zijn erin gespecialiseerd en we kiezen de beste rassen en beste plek om de radicchio te telen”, zegt Cristiana.

“We beseffen heel goed dat een ras verschillende resultaten kan opleveren als het een paar kilometer verder wordt geteeld”, besluit Cristiana.

Voor meer informatie:
Cristiana Furiani 
OP Geofur 
Via Gallese, 17
37045 Legnago (VR) - Italië
+39 442 641344
info@geofur.it
www.geofur.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven