Vervoer van essentiële vracht van en naar Nairobi

Kenya Airways bouwt twee Boeing 787's om tot vrachtvliegtuigen

Kenya Airways is de eerste Boeing 787-operator die een deel van zijn Dreamliner-vloot ombouwt tot volwaardige vrachtvliegtuigen. Door Covid-19 is de vraag van passagiersvluchten aanzienlijk gedaald, terwijl de vraag naar vracht stabiel is gebleven en in bepaalde gevallen zelfs gestegen.

Door de dalende vraag naar passagiersvervoer had de maatschappij eerder al een aantal 787 Dreamliners aan de grond gehouden en een groot aantal belangrijke routes, zoals Nairobi-Amsterdam en Nairobi-Parijs, stilgelegd. De luchtvaartmaatschappij heeft nu besloten twee van haar aan de grond gehouden Boeing 787-8 Dreamliners om te bouwen voor volledige vrachtoperaties. Kenya Airways heeft momenteel negen 787's in haar vloot.

Kenya Airways zal beide 787-8 vrachtvliegtuigen gebruiken om essentiële vracht van en naar Nairobi te vervoeren. Kenia is een belangrijke exporteur van tuinbouwproducten, vooral wat groenten en fruit betreft. Het gebruik van beide toestellen draagt bij tot de Keniaanse economie, omdat het land zijn goederen op die manier eenvoudiger kan verplaatsen.

Het is op dit moment onbekend hoe lang de luchtvaartmaatschappij beide toestellen zal inzetten voor de volledige vrachtoperaties.

Bron: aeronauticsonline.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven