WSU werkt samen met Nederland aan robotisering en automatisering boomgaarden Washington

Wetenschappers van Washington State University bundelen hun  krachten met Nederlandse onderzoekers, fruittelers en techbedrijven voor het oplossen van een aantal grote problemen in fruitboomgaarden door middel van automatisering en robotisering. 

Op 3 februari vond de virtuele ondertekening plaats van het Fruit Orchard of the Future Collaboration Agreement tussen WSU, het Landbouwdepartement van de staat Washington, het Nederlandse ministerie van Landbouw, Wageningen University en andere partners.

Deze overeenkomst draagt bij aan het tot stand brengen van een publiek-privaat consortium om de implementatie van nieuwe technologieën in de fruitteelt aan de hand van het Next Fruit 4.0-concept te versnellen. 

Automatisering en robotisering zouden fruittelers in zowel de VS als Nederland kunnen helpen om uitdagingen zoals het groeiende tekort aan beschikbare arbeidskrachten, milieuproblemen, verduurzaming en voedselveiligheid aan te pakken. 

Bij het Center for Precision & Automated Agricultural Systems van WSU wordt gewerkt aan de ontwikkeling van robotplukkers en andere geautomatiseerde oplossingen.

"Onze universiteit is trots om samen te mogen werken met fruittelers in Washington en Nederlandse collega's om nieuwe technologieën tot bloei te brengen," zei André-Denis Wright, rector van het WSU College of Agricultural, Human and Natural Resource Sciences. "Wereldwijd kampen telers met dezelfde uitdagingen. Dankzij deze internationale samenwerking kunnen er praktische oplossingen worden ontwikkeld die bij zullen dragen aan de veerkracht, gezondheid en efficiëntie van de sectoren in beide landen."

“De implementatie van technologie in fruitboomgaarden dient te worden versneld om de fruitsector in Washington concurrerend en florerend te houden in de komende decennia," aldus Ines Hanrahan, uitvoerend directeur van de Washington Tree Fruit Research Commission. 

Andere partners van deze samenwerkingsovereenkomst zijn: de Nederlandse Fruittelers Organisatie, FME, Oregon State University en tientallen andere Nederlandse en Amerikaanse bedrijven en organisaties.

De Fruit Orchard of the Future-samenwerking is bedoeld om universiteiten in beide landen samen te laten werken aan projecten, een netwerk van lokale veldlaboratoria en testpercelen op te zetten,  uitwisselingsprogramma's voor onderzoek en educatie te ontwikkelen, bedrijven en telers met elkaar in contact te brengen en toegang te krijgen tot financiering.

Deelnemende onderzoekers zullen prototypes ontwikkelen waaronder een robot voor het snoeien en oogsten van peren, een precisiesproeier voor fruitgewassen, sensoren en algoritmes voor het verzamelen van data over appelen en peren en beslismodellen voor appelen en peren op basis van verzamelde gegevens en kennis. 

Manoj Karkee, een specialist op het gebied van robotica en automatisering in boomgaarden, zei dat de samenwerking bij zal dragen aan de ontwikkeling van expertise en kennis vanuit verschillende perspectieven, en het team tegelijk betere kansen zou geven om in aanmerking te komen voor Amerikaanse of Europese onderzoeksubsidies. 

 

Voor meer informatie: news.wsu.edu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven