"Regen niet van invloed op Indiase druivenoogst"

Het Indiase druivenseizoen is van start gegaan en de aanvoer neemt geleidelijk toe. De ongebruikelijke regenval in Maharashtra heeft de beschikbaarheid gedurende een korte periode beïnvloed maar over het algemeen had de neerslag weinig impact op de oogst. De vraag is sterk en nu de aanvoer van druiven uit Zuid-Afrika en Chile daalt, verwacht één Indiase exporteur dat de export van Indiase druiven snel toe zal nemen.

Volgens Amit Kalya, eigenaar van Kalya Exports, zijn de vooruitzichten voor het Indiase druivenseizoen goed, zelfs na de wat trage start. "Het Indiase druivenseizoen is voorzichtig van start gegaan maar nu nemen de aantallen en beschikbaarheid snel toe. We zijn hoopvol gestemd over het seizoen 2021 en hebben hoge verwachtingen. Het vroege seizoen verliep wat problematisch maar verder rekenen we op een prima seizoen. Vroeg in het seizoen had Maharashtra te maken met ongebruikelijke regenval, wat zijn weerslag had op het verpakken van druiven in de weken 50 en 51. Gelukkig was er geen sprake van kwaliteitsproblemen. De regen heeft geen impact op het oogsten van de druiven voor de export naar Europa en het VK gehad. We hebben daarnaast geluk gehad dat de regen geen schade aan het fruit aangericht heeft dit jaar."

De vraag naar Indiase druiven is sterk en de beschikbaarheid zal snel toenemen, nu de aanvoer van Zuid-Afrikaanse en Chileense druiven geleidelijk afneemt.  Kalya: "De vraag naar Indiase druiven is momenteel normaal maar de aanvoer zal groeien naarmate die van druiven uit andere herkomstgebieden afneemt. Er spelen ook andere factoren mee, zoals kwaliteitsproblemen en ongebruikelijke regenval in andere producerende landen, hetgeen dit seizoen weleens in het voordeel van Indiase fruit uit zou kunnen pakken. We weten dat de aanvoer vanaf week 7 -8 zal toenemen tot aan week 15 - 16. Het fruit, dat in week 8 - 9 op de markt komt, zal importeurs en supermarkten zeker niet teleurstellen."

Uiteraard speelt de pandemie nog altijd een grote rol binnen de sector. Er werden veiligheidsmaatregelen genomen om zowel de werknemers als de producten te beschermen. "We beseffen goed dat de Covid-19 pandemie nog altijd niet onder controle is ondanks dat er inmiddels vaccins beschikbaar zijn. Hierdoor zijn de marktprognoses ook onzeker. We hebben alle noodzakelijk voorzorgsmaatregelen genomen om met deze situatie om te kunnen gaan. Het is niet moeilijk om personeel te vinden maar het pakstation draait niet op volle capaciteit omdat de werknemers onderling afstand moeten houden. Iedereen houdt zich strikt aan de maatregelen en volgt de protocollen nauwgezet op om de veiligheid van zichzelf en anderen te kunnen waarborgen. De lichaamstemperatuur wordt dagelijks gemeten, men wast de handen vaker en tijdens het verpakken van de druiven worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen," zegt Kalya tot slot.  

 

Voor meer informatie:

Amit Kalya
Kalya Exports
Tel: +91 9890673321
Email: amit@kalyaexports.com 
www.kalyaexports.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven