Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Heinz Düpmann over de actuele marktsituatie bij uien:

"Nu al voorvreugde voor de start van het barbecue seizoen"

Uien waren één van de weinige producten die zich gedurende de hele coronacrisis staande hebben weten te houden. Terwijl de aardappelmarkt vanwege de horecasluiting sterke omzetverliezen registreert, behouden de uien hun sterke koers van de afgelopen jaren. We spraken met Heinz Düpmann, directeur van Düpmann GmbH & Co.KG  over de actuele marktsituatie en zijn verwachtingen voor het jaar 2021.

"Momenteel is de uienmarkt solide, met prijzen van 20,00 – 24,00 euro per 100 kg. Reeds nu al bestaat er een bepaalde voorvreugde voor het voorjaar: vanwege de gesloten horeca verwachten we een zeer goed barbecue seizoen, daarvan profiteren de uien zeer. Nu al zijn de hoeveelheden groter dan aan het einde van het hoofdseizoen in september", aldus Heinz.

Hij rekent echter ook op een uitbreiding van het areaal in Duitsland: "Eind afgelopen jaar werd er een oproep gedaan om het aardappelareaal te reduceren. Bij enkele coöperaties spreekt men zelfs van een inperking van tot wel 20%, om de gevolgen van de coronacrisis in te dammen. Nu is natuurlijk de vraag wat de telers als alternatief telen." Deels werden raapzaad en graan genoemd, maar Heinz rekent ook met een grotere uienhoeveelheid: "De crisisbestendigheid van de afgelopen jaren maakt uien zeker tot een interessant product voor de telers. Grote extra hoeveelheden zouden deze trend in 2021 kunnen beëindigen.“

De vooruitzichten voor de import zijn wisselend: "We verwachten goede hoeveelheden van een goede kwaliteit uit Nieuw-Zeeland. Minder optimistisch zijn we wat betreft de Spaanse markt. 2020 was een moeilijk jaar voor de grote Spaanse uien, die overwegend aan de horeca verkocht worden. Half april zal de nieuwe oogt daar van start gaan en ik reken op snel stijgende prijzen", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Heinz Düpmann
Düpmann GmbH & Co. KG.
Am Teuto 18
33829 Borgholzhausen
+ 49 (0) 54 25/93 24 62-111
h.duepmann@duepmann.de  
https://www.duepmann.de/  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven