Birgit Kiesewetter:

Leverings- en ophaaldiensten lopen niet meer zo goed

De tweede lockdown in Duitsland vreet nog steeds aan de voedingsmiddelenindustrie en de AGF-handel die aan deze verwerkende industrie levert. Op veel plaatsen duiken nog steeds bedrijfsideeën op om omzet te genereren, zij het met matig succes. Wij spraken hierover met Birgit Kiesewetter van de gelijknamige groothandel in Bullay.

In het voorjaar van 2020 startte Kiesewetter met een AGF-service, die in de regio erg succesvol bleek. "Aan het begin van het seizoen verkochten we tussen 150 en 300 dozen met groenten en fruit. Ondanks een aanzienlijke daling tijdens de zomersluiting, wilden we het aanbod laten doorgaan. Nu in de tweede lockdown zijn er veel minder kopers en pakken we nog maar 20 tot 40 dozen per week in."

De eerste dozen aan het begin van de lockdown

Tijdens de eerste lockdown bleven veel consumenten weg uit de grote supermarktketens en discounters: "Er was een hausse aan boerderijwinkels, maar ook aan slagers en andere bezorgdiensten. Intussen is de vrees voor besmetting in de supermarkt wel wat afgenomen. Niet alleen wij zien dit, maar ook veel van onze collega's in de regio merken dat hun leverings- en ophaaldiensten niet meer zo goed lopen."

Met de horecasluiting verliezen de Kiesewetters de meeste van hun klanten, maar zij prijzen zich gelukkig dat zij nog aan ziekenhuizen en verpleeghuizen kunnen leveren. "We overleven," zegt Birgit, "dankzij ziekenhuizen, bejaardentehuizen en werktijdverkorting. Maar het wordt tijd dat er weer wat versoepeling komt. We hopen echt dat de hotels en restaurants voor Pasen weer open kunnen, anders blijft er daarna niemand meer over aan wie wij kunnen leveren."

Voor meer informatie:
Birgit Kiesewetter
Kiesewetter GmbH
Layenweg 2
56859 Bullay, Duitsland
+49 6542 937 20
Birgit.kiesewetter@kiesewetter-bullay.de
www.kiesewetter-bullay.de


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven