Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
directiewisseling bij fruitgroothandel Kern uit Oberbayern

"Bedrijfsactiviteiten na corona stapsgewijs uitbreiden"

Aan het begin van het jaar vond er een generatiewisseling plaats bij fruitgroothandel Kern uit Oberbayern. De jarenlange directeur Joachim Kern gaf het bedrijf door aan zijn neef Florian Wächter, die reeds sinds 2012 binnen het bedrijf actief is. Onder de naam 'Wächter Obst & Gemüse Großhandel' worden de bedrijfsactiviteiten nu in Miesbach voortgezet.

De nieuwe eigenaar bevindt zich net als veel van zijn collega's in moeilijke tijden. "We beleveren normaal gesproken veel Italiaanse restaurants en Beierse cafés. Vanwege corona zijn de actuele omzetten in de horeca natuurlijk erg bescheiden. Gelukkig hebben we echter ook een paar retailklanten evenals vele kinderdagverblijven in de regio waaraan we nog steeds dagelijks verse producten leveren. Ook in de laatstgenoemde sector is de afnamehoeveelheid echter afgenomen, waardoor onze omzet in de afgelopen maanden ongeveer gehalveerd is", zegt Florian bij navraag.

Rechts: Florian Wächter staat sinds 1 januari alleen aan het roer van de regionale groothandel. Tussen 2012 en 2020 runde hij de firma Kern&Wächter GbR samen met zijn oom. 

Productschaarste bij ijsbergsla en aubergines
De huidige situatie weerspiegelt zich ook op productniveau, ziet Florian. "Er is minder vraag naar exoten, hetzelfde geldt voor aardbeien en ander zachtfruit waar in de winter ook moeilijker aan te komen is", zegt de fruithandelaar die zijn producten overwegend afneemt via de groothandelsmarkt München. "In Oberbayern zijn er helaas slechts weinig grote telers, waardoor puur regionale producten slechts een bescheiden aandeel van de productoverslag uitmaken. Vanwege de tijd van het jaar is het huidige aanbod aan regionale producten ook eerder bescheiden. We proberen echter bij onze partners op de groothandelsmarkt waar mogelijk Beierse of Duitse producten af te nemen."

Juist bij de importproducten was er in de afgelopen weken vanwege het weer sprake van een krapper aanbod, zegt Florian terugkijkend. "Vanwege de koude-inval in Spanje en Italië hadden we in de tweede week van januari nauwelijks ijsbergsla. Onlangs was er eveneens sprake van een tekort bij de Spaanse en Nederlandse aubergines: dit leidde wederom tot bijpassende prijstoeslagen in de handel."

Uitbreiding van de activiteiten
De onzekerheid wat betreft de coronapandemie en de nabije toekomst is juist bij de middenstandsfruithandelaars alomtegenwoordig. "We weten niet waar de reis naartoe gaat, daarom ben ik zeer voorzichtig. Aan de andere kant ben ik van mening dat er ook in de toekomst plaats zal zijn voor flexibele regionale leveranciers met dagverse producten. Na de crisis willen we ons leveringsgebied en de bedrijfsactiviteiten dus stapsgewijs uitbreiden."

Voor meer informatie:
Wächter Obst & Gemüse Großhandel
Florian Wächter
+49 8021 2084191
waechter-florian@t-online.de
Facebook

Publicatiedatum: