Telers blijven protesteren in India

Door de Farm Bills, goedgekeurd door het Indiase parlement in september vorig jaar, blijven de telers op voet van oorlog met de regering.

Sinds eind november hebben tienduizenden demonstranten zich verzameld in de buitenwijken van New Delhi om te protesteren tegen veranderingen waarover zij naar hun zeggen niet zijn geraadpleegd en die nadelig zullen zijn om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De telers klagen dat ze door de nieuwe wetten worden overgeleverd aan de genade van de bedrijven en dat ze hun inkomsten zullen zien dalen. Landbouw is de grootste bron van inkomsten voor de meeste Indiërs. Meer dan de helft van de beroepsbevolking van het land is werkzaam in de landbouwsector.

In december protesteerden tienduizenden telers in de hoofdstad New Delhi en meer dan 250 miljoen Indiërs namen uit solidariteit deel aan een 24-uurs staking die als de grootste protestactie uit de geschiedenis van de mensheid wordt beschouwd. Op 26 januari, de Dag van de Republiek, werd het Rode Fort van Delhi bestormd en op 30 januari werd een nieuwe staking georganiseerd.

De landbouwwetten
De regering beweert dat de drie nieuwe wetten door het afschaffen van belastingen en andere financiële lasten de telers zullen helpen om hun producten rechtstreeks aan bedrijven te verkopen. Het doel is ook om particuliere investeringen in de landbouw te bevorderen.

Het gaat om volgende drie wetten:

  • Farmers’ Produce Trade and Commerce (Promotion and Facilitation) Act, 2020
  • Farmers (Empowerment and Protection) Agreement on Price Assurance and Farm Services Act, 2020
  • Essential Commodities Act (ECA)

De telers voeren aan dat de nieuwe wetten het systeem van de “minimum support price” (MSP) afvoeren en dat de grote bedrijven hun productie zullen kunnen monopoliseren. Daarom eisen ze een totale intrekking van de wetten en zeggen ze bereid te zijn te blijven bivakkeren aan de rand van de hoofdstad totdat deze eis is vervuld.

Bron: es.euronews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven