Sterk seizoen voorspeld voor Nieuw-Zeelandse kiwano

Nu de kiwano-oogst van start is gegaan, rekent de Nieuw-Zeelandse teler Enzed Exotics op een sterk seizoen 2021 voor zijn premium fruit.

Renee Hutchings van Enzed Exotics laat weten dat de perfecte groeiomstandigheden duidelijk merkbaar zijn aan de hoge kwaliteit en opbrengsten van de eerste oogst. 

“Hier in Bay of Plenty hebben we schone lucht, veel zonneschijn, een zacht klimaat en een bodem die rijk is aan voedingsstoffen. De zomer is heet en voornamelijk droog verlopen, met zo nu en dan wat neerslag, en dat is precies waar kiwano's goed bij gedijen," vertelt Renee. 

Het dunbevolkte Nieuw-Zeeland behoort tot de landen die het minst zwaar getroffen zijn door Covid-19, nadat er in 2020 een strenge lockdown werd ingesteld. 

"We zijn ons bewust hoeveel geluk we hebben gehad. Dit betekent dat we ons kunnen richten op het telen van premium, veilig voedsel voor de wereldwijde export."

De kiwano's van het bedrijf worden per zeevracht naar de VS verladen. Naar andere bestemmingen wordt het fruit ook per luchtvracht verzonden. Renee vertelt dat Enzed Exotics zich nu richt op het verhogen van de bekendheid van kiwano om meer mensen de gezonde eigenschappen van deze fruitsoort te laten ontdekken.

"Kiwano bevat veel vocht, weinig calorieën en is rijk aan belangrijke voedingstoffen die energie geven. Het fruit is een bron van magnesium, wat vermoeidheid tegengaat, kalium, voor het optimaal functioneren van de spieren, en vezels voor gezonde darmen. Het is een zeer veelzijdige fruitsoort. Het groene pulp kan worden verwerkt in sauzen, cocktails en smoothies of om ijs en yoghurt te garneren."

Vorig jaar werd Enzed Exotics overgenomen door KAMMI Produce, een familiebedrijf met ruim 30 jaar ervaring in de kiwanoteelt in zowel Nieuw-Zeeland als Californië. De kiwano's van Enzed Exotics worden geteeld en verpakt in Te Puke, een regio die ook bekend staat om de teelt van kiwi's en de productie van manuka honing en zuivelproducten. 

"We telen uitsluitend kiwano en beheren al onze processen zelf. Dit garandeert dat onze klanten fruit van premium kwaliteit ontvangen, waar onze merken om bekend staan," besluit Renee. 

Voor meer informatie: 
Renee Hutchings
Enzed Exotics Kiwano
+64 27 492 7987
renee@kammi.co.nz
www.enzedexotics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven