Investering van 14 miljoen euro

Foodiverse wil voorop lopen in Europese gezondheidsrevolutie

Foodiverse, een multinationale ondernemingsgroep die gespecialiseerd is in de bereiding van verse kant-en-klare levensmiddelen, heeft haar streven om een leider te worden in de gezondheidsrevolutie in Europa bestendigd door de afgelopen twee jaar aanzienlijk in haar fabrieken te investeren. De groep heeft met name 14 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe productielijnen en nieuwe instrumenten en processen voor kwaliteitscontrole en efficiëntie.

"Wij hebben ons doel helder voor ogen: Wij willen het bedrijf zijn waar de Europese consument die op zoek is naar verse en gezonde producten, naartoe gaat. Voortdurende investeringen stellen ons in staat concurrerender te zijn en snel en veilig in te spelen op de behoeften van klanten en consumenten op het gebied van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid," aldus Rafael Boix, directeur van Foodiverse.

Voedselveiligheid voorop
Een van de belangrijkste investeringen in 2019/20 is de oprichting van interne laboratoria voor kwaliteitscontrole in de fabrieken van Thurländer (Duitsland), Josef Müller Gemüse (Zwitserland) en Novanatura (Italië). De nieuwe laboratoria, waarin in totaal 400.000 euro is geïnvesteerd, zijn uitgerust met apparatuur om micro-organismen via PCR-testen te analyseren, zodat de kwaliteit van de producten in de fabriek zelf kan worden gecontroleerd voordat ze aan de klanten worden geleverd.

Innovatie en grotere productiecapaciteit
In de Duitse vestiging van Thurländer is een nieuwe installatie gebouwd voor de bereiding van verpakte salades, een volledig nieuw concept voor de fabriek, en er is een lijn geïnstalleerd voor de productie van superverse salades in biologisch afbreekbare verpakkingen. Er is ook een nieuwe productielijn geïnstalleerd voor trays, een andere lijn voor wortelen en er is nieuwe apparatuur aangeschaft voor het sealen en verpakken.

De Zwitserse vestiging van Josef Müller Gemüse heeft nieuwe installaties gebouwd voor de productie van voorgesneden fruit, waardoor de productiecapaciteit is verdubbeld. Afgezien van de verwerking van salade en onder speciaal aangepaste hygiënische en gezondheidsomstandigheden, bieden de nieuwe faciliteiten state-of-the-art technologie die zorgt voor een grotere veelzijdigheid, efficiëntie en controle van de processen. Bovendien zijn verschillende aspecten met betrekking tot voedselveiligheid en kwaliteit verbeterd. In totaal is 4 miljoen euro geïnvesteerd.

In de Italiaanse vestiging van Novanatura is 1 miljoen euro geïnvesteerd om het productassortiment uit te breiden, met de installatie van een lijn voor de bereiding van salades in komformaat. Op deze manier is het bedrijf toegetreden tot de categorie die de groei in kant-en-klare voeding op de Italiaanse markt aanvoert en heeft het zijn eigen merk, Sun&Vegs, geïntroduceerd.

Grotere flexibiliteit en veelzijdigheid in Spanje
Er is voor 2 miljoen euro geïnvesteerd in de fabrieken van de groep voor kant-en-klare levensmiddelen in Spanje. De belangrijkste posten op de balans zijn bestemd voor faciliteiten met meer flexibiliteit en veelzijdigheid om in te kunnen spelen op de behoeften van nieuwe klanten, en er zijn nieuwe productielijnen voor nieuwe producten en formaten geïnstalleerd.

Voor meer informatie:
Luciano Figari 
KREAB
+34 699 296 127
lfigari@kreab.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven