Gering aanbod doet prijzen van Russische aardappelen verder stijgen

De prijzen van aardappelen op de Russische markt blijven stijgen. De producenten zien dat er nog maar weinig aardappelen in de bewaring zijn en de verwachting is dat de prijsstijging zal aanhouden tot de nieuwe oogst. Momenteel bieden de Russische producenten hun aardappelen te koop aan voor 18-27 roebel/kg (€0,20-0,30/kg), wat gemiddeld 10% duurder is dan de week daarvoor.

Volgens deskundigen is de belangrijkste reden voor de toegenomen vraag de algemene daling van het aanbod van aardappelen van plaatselijke tuinbouwbedrijven. Veel producenten, die niet over capaciteit voor langdurige opslag beschikken, hebben hun aardappelverkoop namelijk al tijdens de nieuwjaarsvakantie afgerond.

Bovendien worden de prijzen ondersteund door een vrij grote vraag naar kwaliteitsprodukten van de zijde van groothandelsbedrijven, die meer en meer verklaren dat de tuinbouwbedrijven niet over de nodige hoeveelheden aardappelen van hoge kwaliteit beschikken. Op hun beurt brengen de aardappeltelers kwaliteitsproblemen in verband met ongunstige weersomstandigheden tijdens de oogstperiode, zoals de aanhoudende regens die niet alleen een negatieve invloed hadden op de verkoopbaarheid, maar ook op het behoud van de kwaliteit van de aardappelen in de bewaring.

Bron: east-fruit.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven