Meer focus op export

Moderne uienverwerkingslijn in Tadzjikistan

Op 2 februari werd door Khujand-Agro in het noordoostelijke industriegebied van de stad Khujand in Tadzjikistan een nieuwe uienverwerkingslijn geïntroduceerd.

De hoofdactiviteit van de onderneming is het verwerken, drogen en verpakken van groenten en fruit. De installatie van de nieuwe extra lijn voor het ontvangen, verwerken en drogen van uien zal het assortiment producten en de hoeveelheden doen toenemen. De nieuwe lijn kan tot 30 ton uien per dag verwerken en drogen. De moderne apparatuur werd geïmporteerd uit Europese landen, Rusland en China en de uien droogapparatuur kwam uit India.

Khujand-Agro is opgericht door Tadzjiekse ondernemers in samenwerking met ontwikkelingspartners van het Russische bedrijf Arkun. De investeringen in de installatie van apparatuur voor het drogen van uien worden geraamd op € 33.000.


Afbeelding: East-Fruit

Overeenkomstig de technologieën worden uien aangevoerd, gewassen, geschild, geplet en gedroogd bij 60°C, rekening houdend met de hoeveelheid en de grootte, waarna ze worden verpakt en klaargemaakt voor export. Groenten, waaronder uien, worden aangekocht bij teeltbedrijven in de Sughd regio.

Met de bouw van een nieuwe extra lijn zal het aantal werknemers van de Khujand-Agro-faciliteit worden verhoogd tot 70 personen. De gedroogde groenten in speciale verpakkingen van het bedrijf zijn in trek op buitenlandse markten, vooral in Rusland.

Volgens east-fruit.com werkt het bedrijf eraan om de samenstelling, het soort verpakking en de etikettering in overeenstemming te brengen met de internationale kwaliteitsnormen en de bereiding en export van tuinbouwproducten in overeenstemming te brengen met de eisen van de wereldmarkt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven