Patrick van der Vegt, VWS Nederland

"Met geavanceerd afblaassysteem is onze etiketteermachine geschikt voor verpakte AGF"

Tholen – VWS Nederland uit Schaijk blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert etiketteermachines voor de foodindustrie. Grote kans dat verpakte tomaten, broccoli, spitskolen, champignons, etc. een etiket hebben gekregen met deze machine.

De LP500 serie automatische barcodelabelprinter 

“Het is mede dankzij het geavanceerde afblaassysteem dat onze machines uitermate geschikt zijn voor het etiketteren van kwetsbare verpakte producten,” Het afblaassysteem zorgt ervoor dat het product bij het aanbrengen van het etiket niet mechanisch wordt belast. Dat is een groot voordeel bij producten zoals groenten en fruit,” vertelt Patrick van der Vegt, eigenaar van VWS Nederland. “De systemen zijn verder opgebouwd uit roestvrij staal en zijn uitgerust met een  touch screen voor eenvoudige bediening.”

Waar snelheid van belang is kan VWS, die de roestvrijstalen machines zelf ontwikkelt en produceert, meerdere printers op één systeem plaatsen. “Daarmee kan een klant zijn machine continue laten lopen want als de rol op printer 1 op is schakelt deze automatisch over naar printer 2. Daarnaast kan je de etiketteerder ook laten ‘pingpongen’ Daarmee wisselt de machine steeds van de ene naar de andere printer waarmee je tot 160 verpakkingen per minuut kunt etiketteren. Een ander voordeel van het zelf ontwerpen van de machines is trouwens dat we naar wens van de klant aanpassingen kunnen doorvoeren.”

“Naast onze LP500 serie automatische barcodelabelprinters bieden we ook de Octopus serie weeg-, prijs- etiketteersystemen aan. Het product wordt in lijn gewogen en geëtiketteerd.” Patrick heeft het afgelopen jaar de vraag naar de machines op de AGF markt zien toenemen. “Diverse systemen die wij hebben mogen leveren zijn uitgerust met weeg- en/of etiketteersystemen.”

VWS Nederland levert zelf rechtstreeks de machines op de Nederlandse- en Belgische markt. Via een dealernetwerk worden ze ook verkocht en geïnstalleerd in andere landen. “Zo hebben we machines staan in o.a. Engeland, Chili, Zwitserland, Australië, de Verenigde Staten en nog meer landen. Met ons team van 18 man ontwikkelen we zelf de hard- en software. Daarnaast bieden we, in geval van calamiteiten een snelle service aan. Deze service kunnen we op locatie of remote verzorgen.”

Voor meer informatie:
Patrick van der Vegt
VWS Nederland B.V.
Hoogschaijksestraat 25
5374 EC Schaijk
T +31 (0)88 03 03 100
info@vwsnederland.nl
www.vwsnederland.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven