In Oekraïne is een aardappelras ontwikkeld met een opbrengst tot 100 ton/ha

Het Oekraïense Instituut voor Aardappelteelt heeft een aardappelras ontwikkeld dat een opbrengst van 100 ton/ha kan bereiken, 6 keer meer dan de gemiddelde aardappelopbrengst in het land (17 ton/ha). Dit nieuwe ras heet Kniagynia, zo meldt de dienst communicatie van de Nationale Academie voor Landbouwwetenschappen van Oekraïne.

In het Oekraïense Staatsregister van Plantenrassen voor 2021 zijn 196 aardappelrassen opgenomen, waaronder 85 Oekraïense variëteiten en waarvan er 66 zijn ontwikkeld door het Instituut voor Aardappelteelt.

"De rassen onderscheiden zich door hun hoge aanpassingsvermogen, hun weerstand tegen droogte en hitte, maar ook door hun goede smaak", aldus het Instituut.

In de periode 2016-2020 werden 20 door het Instituut geselecteerde rassen die geschikt zijn voor distributie in het land opgenomen in het Staatsregister van Plantenrassen.

De aardappelteelt is een van de belangrijkste takken van de landbouwproductie in Oekraïne. Qua bruto aardappelopbrengst behoort Oekraïne tot de top drie telers ter wereld. In 2019 kwamen 23 miljoen van de in totaal 371,3 miljoen ton geteelde aardappelen in de wereld uit Oekraïne.

Bron: ukrinform.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven