Nieuwe citroenverpakkingen van Rocca Imperiale slaan aan

“Er is veel belangstelling voor verpakte AGF en de pandemie heeft deze interesse aangewakkerd. In het kader hiervan hebben we besloten om onze IGP-citroenen van Rocca Imperiale dit seizoen af te zetten in zowel de klassieke verpakking als in twee nieuwe verpakkingen. Het gaat om een kleine kartonnen doos met vier citroenen en een plastic verpakking met twee stuks”, zegt Pietro Buongiorno, voorzitter van telersorganisatie Produttori di Limoni associati di Rocca Imperiale.

“De nieuwe verpakkingen hebben veel succes in het buitenland, vooral in Groot-Brittannië, Frankrijk, Roemenië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Deze landen hebben dit jaar grotere bestellingen gedaan en dat heeft ons in staat gesteld om een plus van 80% te bereiken in vergelijking met 2020. We werken samen met telersorganisatie JoinFruit-Ponso uit Piemonte, die over een strategische positie beschikt voor verzendingen naar Noord-Europa.”

“Momenteel zitten we midden in het citroenseizoen en de verwachting is dat dit doorloopt tot ongeveer half mei. Iedere dag wordt er 20 ton citroenen geoogst, die uitsluitend zijn geteeld in Rocca Imperiale. Dit gebied wordt gekenmerkt door een unieke bodem en klimaat en dat geeft de citroenen een uitzonderlijke smaak en geur. In vergelijking met het vorige seizoen zijn de hoeveelheden met 10% gedaald, maar de opbrengst per plant is gestegen.”

Voor meer informatie:
Pietro Buongiorno
Produttori di Limoni associati - O.P. di  Soc. Agricola
Via Gramsci snc
87074 Rocca Imperiale (CS) - Italië
+39 349 4694903
prolimonidiroccaimp@libero.it 
www.limore.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven