Thema: "De wereld bevoorraad houden"

1e Southern Hemisphere Association of Fresh Fruit Exporters conferentie op 25 maart 2021

De Southern Hemisphere Association of Fresh Fruit Exporters (SHAFFE) zal op 25 maart 2021 haar allereerste jaarlijkse Southern Hemisphere Fresh Fruit Trade congres lanceren. Met als hoofdthema "Keeping the world supplied" zal deze eerste virtuele editie exclusieve inzichten en marktinformatie verschaffen over de huidige productie- en handelssituatie voor de belangrijkste gematigde fruitgewassen onder de pandemische omstandigheden. Met bijdragen van alle acht leveranciers van het zuidelijk halfrond: Argentinië, Australië, Brazilië, Chili, Nieuw-Zeeland, Peru, Uruguay en Zuid-Afrika.

De exporteurs van het zuidelijk halfrond dragen met 11 miljoen ton geëxporteerd fruit en een marktwaarde van 11,6 miljard euro bij tot bijna een kwart van het wereldwijde fruitaanbod, waarbij zij een belangrijke rol spelen bij de beschikbaarheid van gezonde voedingsopties.

Het eerste virtuele congres van de SHAFFE zal voor het eerst in de geschiedenis van de organisatie exclusieve marktinformatie verschaffen over de acht belangrijkste exporterende landen van het zuidelijk halfrond over gewastrends, teelt, productie en handelsvooruitzichten voor het komende jaar.

"Wij willen bijdragen tot een grotere voorspelbaarheid en een beter marktbewustzijn in deze moeilijke tijden en onze handelspartners op het noordelijk halfrond in staat stellen beter te plannen voor het komende jaar," zegt SHAFFE-voorzitter Anton Kruger van het Fresh Produce Exporters' Forum (FPEF) in Zuid-Afrika.

"Wij hebben veel verzoeken ontvangen om onze marktinformatie met een breder publiek te delen, iets wat wij gewoonlijk individueel deden tijdens een van de vele jaarlijkse handelsbeurzen. Dit jaar zijn we samengekomen om te laten zien wat onze gemeenschappelijke waarde is en hoe we de continuïteit van de voorziening van fruit in onze landen kunnen waarborgen."

Organisatie en deelname
"Om zoveel mogelijk van onze handelspartners van het noordelijk halfrond in staat te stellen aan het congres deel te nemen, hebben wij besloten op dezelfde dag twee sessies te houden, één om 11:00 uur voor onze Aziatische handelspartners en één om 17:00 uur voor onze Noord-Amerikaanse en Europese handelspartners. Met haar wereldwijde zakelijke netwerk opereert SHAFFE in een unieke en internationale omgeving, een uitdaging die wij voor het congres graag aangaan," zegt SHAFFE-secretaris-generaal Nelli Hajdu.

Het programma omvat beschouwingen over de perspectieven van alle verenigingen die lid zijn van de SHAFFE: Fedecitrus, Comité Argentino de Blueberries, CAFI, Citrus Australia, Abrafrutas, Chilean Fruit Exporter Association (ASOEX), New Zealand Apple and Pears, ProCitrus, Upefruy en Fruit SA. Daarnaast volgt een gedetailleerde analyse van de ontwikkeling van de wereldhandel in fruit en een inzicht in de veranderende consumptie- en aankooppatronen van fruit op markten zoals de Verenigde Staten, China, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Rusland.

Geïnteresseerden kunnen zich nu hier inschrijven. Deelname is gratis.

Voor meer informatie:
Nelli Hajdu
SHAFFE
shaffe@shaffe.net
www.shaffe.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven