Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Derek Donkin, Subtrop:

Zuid-Afrikaanse avocado-oogst: grotere maten en een miljoen meer kartons verwacht

De eerste exportraming voor het Zuid-Afrikaanse avocadoseizoen 2020/21 is vastgesteld op 16 miljoen kartons van 4 kg. Dat is een miljoen kartons meer dan de totale export van vorig jaar.

Hoewel dit een minder jaar is in de alternerende vruchtcyclus van de Zuid-Afrikaanse avocadoboomgaarden, wordt de daling van de volumes opgevangen door de vele nieuwe boomgaarden die in productie zijn gekomen.

"Bovendien," zegt Derek Donkin, CEO van Subtrop (de overkoepelende organisatie voor de subtropische fruitsector), "wordt verwacht dat de opbrengsten hoger zullen zijn als gevolg van de grotere omvang van de avocado’s, wat een direct resultaat is van de aanhoudende regenval tijdens de zomer tot dusver. Hierdoor zal een groter percentage van de avocado's kunnen worden geëxporteerd."

Nieuwe avocadoplantages verklaren de stijging van het geoogste volume

Seizoen op tijd van start
De andere grote winst van de goede regenval aan het begin van de zomer is te zien in het peil van de Tzaneen-dam dat deze week 46% bedraagt; dat is 40% hoger dan rond deze tijd vorig jaar.

In de regio Levubu hebben sommige avocadotelers gemerkt dat de grond volledig verzadigd is, maar Derek verwacht niet dat de regen de start van het seizoen zal vertragen.

"De oogst zou in week 7 en 8 moeten beginnen, en de eerste avocado’s zouden in week 11 of 12 in Europa moeten aankomen. Dat is nog een paar weken weg en in dit stadium verwachten we niet dat het later wordt dan gebruikelijk."

Voor meer informatie:
Derek Donkin
Subtrop
+27 15 307 3676
Derek@subtrop.co.za
www.subtrop.co.za

Publicatiedatum: