Een hernieuwd geluid rondom de spruit

Jelle's spruiten op stam bij Haagse Plus-supermarkt

Tholen – Hagenaren kunnen komende weken bij de Plus-supermarkt terecht voor spruiten aan de stronk. Een herintroductie van een bestaand idee om de spruiten op een andere wijze te presenteren. Spruitenteler Jelle Knibbe die onlangs toetrad tot de maatschap van zijn ouders vindt het leuk en leerzaam om mee te werken aan dit experiment.

“Consumenten zijn meer geïnteresseerd in herkomst en het gezicht achter het product. Spruiten aan de stam verkopen is geen nieuw idee maar het leek me leuk om te kijken wat het ons brengt”, vertelt Jelle. “De eerste geluiden vanuit de Plus-supermarkt zijn positief qua verkoop, dus we kunnen het nog wat uitbreiden, afhankelijk van hoe lang het seizoen nog duurt natuurlijk.”

De spruiten op stam worden verkocht onder de noemer Spruiten van Jelle. “Op ons bedrijf worden al heel lang spruiten als bulk geteeld en liggen anoniem in een zakje in het schap. Met dit concept kunnen we de spruiten een gezicht geven en allerlei informatie met de consument delen.”

Het grote voordeel van spruiten op stam verkopen, is dat ze langer houdbaar zijn. “Je kan bijvoorbeeld de helft gebruiken en de andere helft bewaren voor de volgende week. Dat kan bij spruiten in een zakje niet. Ook schijnt de stam eetbaar te zijn, maar daar heb ik me nog niet in verdiept. Dat is misschien iets voor later.”

De eigenaar van Plus was enthousiast om mee te werken en zo een stukje beleving in de winkel te brengen. Jelle: “Plus supermarkten willen meer lokaal product in het schap. Consumenten in hartje Den Haag hebben geen idee hoe spruiten worden geteeld en ik vind het wel leuk om de consument wat bij te leren. Geen idee of het wat opbrengt want dit concept vergt dubbel zoveel handwerk door het ontbladeren en op maat snijden. Als er echt vraag naar deze manier van verkopen komt, dan hebben we weer stof tot nadenken.”

Voor meer informatie
Jelle Knibbe
jelle-knibbe@hotmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven