Uitstekend verloop Siciliaans sinaasappelseizoen

Het Siciliaanse sinaasappelseizoen verloopt uitstekend, zowel qua afzet als teelt. Parlapiano Fruit, dat toonaangevend is op het gebied van de Arancia di Ribera sinaasappelen met Beschermde Oorsprongs Benaming, ziet dit seizoen een aanzienlijke stijging van de afzet ten opzichte van vorig seizoen. Paolo Parlapiano

Verkoop- en marketingmanager Paolo Parlapiano: “Het resultaat dat we dit jaar hebben behaald komt voort uit de kwaliteit en dienstverlening die we leveren aan de meest veeleisende consumenten. Het is geen toeval dat Parlapiano Fruit tijdens het afgelopen seizoen verantwoordelijk was voor meer dan 60% van de totale hoeveelheid Arancia di Ribera sinaasappelen. Dit komt neer op zo'n 5 mln kilo, allemaal gecertificeerd met de Beschermde Oorsprongs Benaming.”

“Investeringen zijn ook een element dat bijdraagt aan onze groei. Onze faciliteit is uitgerust met nieuwe en zeer waardevolle technieken voor de selectie van het citrus. De intelligente software staat het toe om dit elektronisch uit te voeren in plaats van manueel. Het camerasysteem analyseert de sinaasappelen en classificeert ze. Hierdoor ontstaat een optimale sortering en worden onvolkomenheden nauwkeurig opgespoord. Dit houdt in dat we een niveau kunnen bereiken dat nog nooit is bereikt in de sector.”

Parlapiano Fruit is IFS, GlobalGAP (+GRASP) en BIO gecertificeerd. De Arancia di Ribera BOB sinaasappelen hebben vruchtvlees van een lichte kleur, zijn gemakkelijk te pellen, bevatten geen pitten, zijn zoet en zijn aangenaam knapperig, dankzij het perfecte evenwicht tussen het zachte en het vezelige deel.

“Onze sinaasappelen zijn ook geschikt om te persen, omdat ze een hoog sapgehalte hebben. Ze zijn een belangrijke bron van vitamine C, een natuurlijk antioxidant dat bijdraagt aan de versterking van het immuunsysteem. Daarnaast zijn onze sinaasappelen ook geschikt voor gastronomische bereidingen, want de schil wordt na de oogst niet behandeld en is dus eetbaar. De sinaasappelen worden alleen gewassen en gedroogd voordat ze worden verpakt. Wat onze sinaasappelen zo bijzonder maakt, is de consistentie van het vruchtvlees. Dit lost op in je mond zonder dat het vezelresten achterlaat.”

De Arancia di Ribera sinaasappel wordt sinds 1930 in Sicilië geteeld, dankzij het ideale klimaat, de goede kwaliteit van het irrigatiewater en de bodem en de kennis van de telers, die vaak van vader op zoon is doorgegeven. De plek Ribera is tegenwoordig een oase voor de sinaasappelteelt en er is een speciaal microklimaat ontstaan dat de sinaasappelen de kenmerken geeft waarmee ze zich onderscheiden.

“We willen onze verpakkingen voorzien van een nieuw ontwerp en een nieuw logo dat actueler is en ons helpt om doortastender te zijn in de communicatie van onze waardevolle sinaasappelen. Dit zullen we binnenkort presenteren”, besluit Paolo.

Voor meer informatie:
Paolo Parlapiano
Parlapiano Fruit Srl
C.da Donna Vanna SP 57
92016 Ribera (AG) - Italië
+39 0925 545947
info@parlapianofruit.com
www.parlapianofruit.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven