Vegan Freso eerste vegan supermarkt in Nederland

VK: Aldi roept voormalig personeel Arcadia en Debenhams op om te solliciteren op één van zijn 4.000 nieuwe banen
Aldi roept de mensen die werkloos zijn geworden door de val van de retailers Arcadia en Debenhams op om te solliciteren nu het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dit jaar 4.000 banen wil creëren. De Britse supermarkt kondigde onlangs aan de banen te creëren als onderdeel van een tweejarige investering van € 1,4 mld in nieuwe en verbeterde winkels en distributiecentra.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

VK: Costcutter start samenwerking om aan groeiende vraag naar thuisbezorging te voldoen
Costcutter is een samenwerking aangegaan met het online-shoppingplatform Appy Shop om het thuisbezorgingsaanbod voor zijn retailers uit te breiden. De conveniencegroep zal nu Appy Shop thuislevering en click & collect aanbieden aan zijn onafhankelijke retailers in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: kamcity.com 

Duitsland: Tegut introduceert in maart nieuwe winkelformule 'Quartier'
De Duitse retailer Tegut introduceert in maart van dit jaar zijn nieuwe winkelformule 'Quartier' in de Bahnhofstraße 25 in Fulda. Het nieuw gehuurde filiaal is het eerste in Duitsland dat het nieuwe concept krijgt toegewezen.
Bron: esmmagazine.com

DIA sluit Clarel-winkels in Portugal om zich te concentreren op foodretail
De Spaanse retailer DIA zal zijn Clarel-winkelketen voor persoonlijke verzorging en thuiszorg in Portugal sluiten om zich te concentreren op de voedingsretail, aldus een bericht in Dinheiro Vivo. In totaal zullen 41 van de 71 Clarel-winkels worden gesloten in gebieden waar de Minipreço-supermarktketen al sterk aanwezig is. 12 winkels zullen worden omgevormd tot nieuwe Minipreço-supermarkten, waardoor de groep beter zal kunnen inspelen op de toenemende consumentenvraag.
Bron: esmmagazine.com 

Vegan Freso, de eerste vegan supermarkt in Nederland
De eerste 100% veganistische supermarkt is afgelopen vrijdag in Amsterdam geopend. Oprichter James Fresco spreekt van "een logische stap". De supermarkt, gevestigd in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West, heeft de naam Vegan Fresco gekregen. Het assortiment bestaat uitsluitend uit veganistische en plantaardige producten.
Bron: retaildetail.eu 

Portugal: Sonae MC ziet 9,6% omzetgroei in 2020
De Portugese retailer Sonae MC boekte vorig jaar een omzet van € 5,1 mld, een stijging van 9,6% ten opzichte van 2019, zo blijkt uit de resultaten. De grootste bijdrage kwam van de supermarkten van de groep, waar de omzet met 12,8% steeg tot € 2,5 mld, terwijl de hypermarkten een bescheidener stijging (+6,4%) lieten zien, tot € 1,7 mld, aldus het bedrijf. De vergelijkbare omzet steeg met 9,2% in de supermarkten en met 6,4% in de hypermarkten, wat neerkomt op een totale like for like-groei van 6,6%.
Bron: esmmagazine.com 

Buitenlandse supermarktketens investeerden € 900 mln in Roemenië in 2020
In 2020 hebben 7 retailers in Roemenië, ondanks de Covid-19-pandemie, nieuwe winkels geopend. In totaal werden 421 nieuwe hypermarkten, supermarkten, moderne conveniencewinkels en discountwinkels geopend, waarmee 2020 na 2019 het beste jaar voor expansie is. Profi opende de meeste winkels, 237 voor een totaal van 1.404, Mega Image 90 voor een totaal van meer dan 850, Lidl 33 (289), Carrefour 24 (368), Penny Market 20 (276), Kaufland 10 (138), Auchan 7 (69). Metro Cash & Carry, Selgros Cash & Carry en Cora hebben geen nieuwe winkels geopend.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Rusland: McDonald's en Pyaterochka zetten eerste in-store fastfoodrestaurant op
X5 Retail Group, een toonaangevende Russische foodretailer, en McDonald's kondigen een update aan van hun proefproject om fastfoodvestigingen te openen in de winkels van de groep en de introductie van de eerste McDonald's in een winkel van Pyaterochka in Moskou op 9 Volotskoy Lane. Het restaurant is zowel vanaf de straat als via de winkel toegankelijk. Het heeft ook een drive-thru-optie voor klanten in motorvoertuigen en biedt daarnaast ook een bezorgservice.
Bron: x5.ru 

VK: Turkse bezorgapp Getir nu ook in Londen
Getir, een grote online-bezorgdienst in Turkije, is begonnen met zijn activiteiten in Londen, zo heeft zijn medeoprichter verklaard. Nazim Salur, de medeoprichter en CEO van de bezorgstartup Getir tweette dat "Getir nu in Londen is. We zullen ook daar van dit twee-lettergrepige Turkse woord gaan houden."
Bron: menafn.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven