Oekraïense bramenteler breidt uit met het oog op export

BerryMore Active is de grootste zachtfruitteler in de regio Dnipropetrovsk in Oekraïne. Momenteel is het bedrijf niet alleen van plan bramen in Oekraïne te verkopen, maar maakt het zich ook op voor de export naar het buitenland. De plantage beslaat momenteel 20 hectare en heeft plannen om uit te breiden tot 85 hectare tegen 2025.

Inna Yaremenko, CEO van BerryMore Active, lichtte deze doelstellingen toe in een column voor de AgroTimes: "Gezien de potentiële oogst zullen we niet alleen voor de binnenlandse markt werken, maar ook voor de export. Voor de export heb je certificaten nodig en voor het tweede jaar op rij zijn we geslaagd voor de certificering van GlobalGAP."

"Je moet ook een bevoorradingsmechanisme ontwikkelen en een behoorlijk volume hebben. Niemand is geïnteresseerd in drie of vijf ton bessen. Er zijn tientallen en honderden tonnen nodig en stabiele leveringen van hoge kwaliteit. Tot nu toe zijn we alleen maar aan het leren hoe we moeten exporteren."

Het hoofd van het bedrijf legde hun keuze van de braam voor de export uit aan east-fruit.com: "Bramen leken ons een interessante keuze, omdat er in dit segment minder concurrentie is dan in de frambozen- en blauwe bessensector. De bes is origineel en geeft een goede financiële opbrengst. Ik heb geen nauwkeurige statistieken gevonden over het bramenareaal, dus alles is bij benadering, maar volgens mijn waarnemingen maken bramen niet meer dan 10% uit van de totale zachtfruitteelt in Oekraïne."

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven