Wim van Cuijk van Abarka packaging solutions:

"Skirtall Tulip maakt het mogelijk om deksels en sleeves te elimineren"

De verpakkingsbranche staat onder hoge druk om het negatieve imago van plastic en verpakkingen om te buigen naar een positieve. Verpakkingen zijn immers in het leven geroepen om voeding veilig en gezond bij de consument te krijgen. Voedselverspilling is natuurlijk een veel groter probleem en door te gaan beknibbelen op de verpakking, zou dat ten koste kunnen gaan op de reductie van voedselverspilling. Die kosten zijn nl. een factor 10 hoger.

De verpakkingsbranche is proactief bezig om de materalen milieuvriendelijker te maken door te spelen met dikte, design en gebruik te maken van gerecyclede of bio-based materialen.

"De oplossing zit niet in minder maar in beter. Mono-materialen zijn daarin erg belangrijk. Daarmee kunnen de recyclebedrijven het beste en goedkoopste komen tot hernieuwde materialen welke voor 100% voedselveilig ingezet kunnen worden voor voeding", aldus Wim van Cuijk van Abarka packaging solutions. 

Abarka packaging solutions is zo’n bedrijf wat samen met partners hard aan deze milieuvriendelijke kar trekt. "Zij kunnen ongeacht de materiaalkeuze (incl. papier) het verpakkingsgewicht verlagen, ook voor 100% mono-materialen. Met de nieuwste ontwikkelingen is het mogelijk om het gewicht van plastic in verpakkingen met 20 to 30% te reduceren. Met dit design Skirtall Tulip is het voor bijna alle verpakkingen mogelijk om deksels en sleeves te elimineren en met een dunne sealrand te werken", aldus Abarka. Skirtall zorgt daarbij voor onderstaande voordelen:

1)      Tot wel 30% reductie op verpakkingsmateriaal, dus ook goedkoper.
2)      Nog steeds een super ambachtelijke uitstraling met een giga attentiewaarde op schap of online.

Voor meer informatie:
Abarka
+31(0) 413270310
wim@skirtall.eu 
www.skirtall.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven