Eerste aubergines van 2021 geveild door BelOrta

De eerste aubergines van 2021 zijn gisteren geveild door BelOrta. Deze eerste aubergines werden aangevoerd door producent Steven Van Nuffelen (Stannuco). Koper Euro-Fruits uit Le Roeulx had de eerste druk aan de klok.

Aubergine blijft populair
De BelOrta telers voerden in 2020 gezamenlijk 12.600.000 kg aubergines aan. Ten opzichte van 2020 zal het areaal aubergines met 6% stijgen tot 31ha. Flandria aubergines worden gesorteerd op basis van gewicht. De kleinste sortering is 100g per stuk en dat kan oplopen tot 500g per stuk. Het aubergineseizoen loopt van februari tot november.

De populariteit van de mediterrane keuken zorgt ervoor dat aubergines zeer populair zijn en blijven. Daarnaast zijn ze een veelgebruikte vleesvervanger in veggie-gerechten.

Aubergines zijn het best te bewaren op een koele en donkere plaats rond de 10°C en 15°C. Bewaar aubergines niet in de koelkast, ze zijn immers zeer gevoelig voor koude temperaturen. Bij te lage temperaturen kleuren de steel en kroonbladeren bruin en krijgt de schil ingezonken bruine vlekken.

Naast de klassieke aubergines verhandelt BelOrta ook de Turkse aubergines. Sinds enkele jaren biedt BelOrta bovendien de ‘Oven & Grill pack aubergine’ aan, een handig pakket met olie en kruiden. Alles dus om zelf meteen aan de slag te gaan en in geen tijd heerlijke barbecue- of ovengroenten te bereiden.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx
BelOrta
+32 (0)15 565 316
bruno.vuerinckx@belorta.be 
www.belorta.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven