Sophie Ye, KX Food

“Gembermarkt is momenteel goed in balans”

Tholen – “Het Chinese gemberseizoen is momenteel in volle gang. We hebben genoeg aanbod om aan de goede vraag te voldoen”, vertelt Sophie Ye van importbedrijf KX Food. “Naast Chinese gember hebben we wat gember uit Peru op voorraad, maar de hoofdmoot komt uit China. Het Peruaanse seizoen is zo goed als voorbij en ook Brazilië levert op dit moment niet.”

Door de goede vraag naar gember is de markt goed in balans. “De prijs ligt op een goed niveau voor de tijd van het jaar. Daarnaast is de kwaliteit ook erg goed. In december waren er heel wat partijen op de markt met een matige kwaliteit, maar inmiddels is de kwaliteit van gember een stuk beter en kunnen we onze klanten een mooi product aanbieden”, zegt Sophie.

Naast conventionele- en biologische gember biedt KX Food ook andere importproducten aan, zoals knoflook, diverse kleuren pomelo’s en tamme kastanjes. “De kastanjes zijn voornamelijk populair tijdens het najaar en de feestdagen. Maar gember is toch ons meest populaire product. Mensen hebben in de afgelopen jaren ontdekt hoe goed het product in een gezonde levensstijl past”, besluit Sophie.

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32(0) 3326 87 54 
info@kxfood.be        
www.kxfood.be     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven