Carrefour verhoogt aankoop Spaans citrus met 40%

Carrefour heeft vorig jaar 120.000 ton Spaans citrus verkocht, 40% meer dan het jaar ervoor. 61% van die afzet gebeurde in supermarkten buiten Spanje. In totaal werden 73.000 ton Spaanse sinaasappelen, mandarijnen, citroenen en grapefruits geëxporteerd naar winkels van de keten in onder andere Frankrijk, België, Italië, Verenigde Arabische Emiraten, Polen, Roemenië, Qatar of Brazilië. De overige 47.000 ton werden verkocht in de meer dan 1.200 verkooppunten in Spanje en via www.carrefour.es 

Met deze aankopen zet het distributiebedrijf zijn beleid van ondersteuning aan lokale telers kracht bij. De keten koopt bij 70 Spaanse bedrijven citrus. Het verkoopt de sinaasappelen, mandarijnen en citroenen in Spanje onder het huismerk Calidad y Origen Carrefour en het biedt rode grapefruit aan onder het merk Círculo de Calidad Carrefour.

Het kwaliteitsvolle citrus komt grotendeels uit de belangrijkste Spaanse teeltgebieden Andalusië, Valencia en Murcia.

Carrefour vult zijn citrusaanbod aan met versgeperst sinaasappelsap in al zijn hypermarkten en supermarkten. Citrus is een bron van vitamine C, foliumzuur, vitamine A, mineralen en antioxidanten.

 

Voor meer informatie:
Carrefour
hwww.carrefour.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven