Chinese havens niet schuldig aan opeenstapeling koelcontainers

Er doen berichten de ronde dat de congestie van koelcontainers in Chinese zeehavens impact zou hebben op de wereldwijde toeleveringsketen maar uit nieuw onderzoek is gebleken dat de extra strenge controles van diepgevroren levensmiddelen weliswaar voor vertragingen zorgen maar dat deze eerder te wijten zijn aan een samenloop van omstandigheden, waaronder de matige aanpak van het virus en het gebrek aan inspecties op overzeese markten, wat leidt tot congestie. 

In interviews met de Global Times zeggen insiders en bedrijven dat er wereldwijd sprake is van een domino-effect waardoor koeltransporten ernstige vertraging oplopen, aangezien de voortwoedende pandemie een tekort aan containers heeft veroorzaakt waardoor de koelsector ontwricht is geraakt.

Om deze problemen op te lossen, is de inzet van havens over de hele wereld nodig, inclusief betere controles van ladingen, zo zeggen zij. Chinese havens en aanverwante sectoren zetten alles op alles om de opeenstapeling van koelcontainers aan te pakken en containerfabrikanten hebben hun productie opgevoerd. 

Opschorting fruittransport
Shijiazhuang, de hoofdstad van de provincie Hebei, in Noord-China, heeft onlangs de fruitimport opgeschort, en importproducten uit de winkelschappen laten verwijderen nadat er corona aan was getroffen in een partij importkersen. Naast de importkersen werd het virus ook aangetroffen op de verpakkingen van andere importproducten, waaronder krab, varkensvlees en ijs. 

Klik hier om het hele artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven