Doel: 20% minder Co2-uitstoot

Total Produce voltooit omschakeling van 24 locaties op duurzame energie

Total Produce is verheugd te kunnen bevestigen dat vanaf 1 februari 2021 de activiteiten van de groep de overgang hebben voltooid naar 100% 'Deep Green' hernieuwbare elektrische energiebronnen voor de stroomvoorziening van de bedrijfseenheden in heel het Verenigd Koninkrijk. Deze overgang geldt voor in totaal vierentwintig eenheden: achttien in Engeland, drie in Schotland en drie in Wales, waaronder centrale distributiecentra, productiefaciliteiten, regionale depots en het hoofdkantoor van TPUK in Liverpool.

Als onderdeel van "Vision 20/25", Total Produce's bedrijfsbrede initiatief gewijd aan het meten en verminderen van het koolstofverbruik in de hele groep op internationaal niveau, dat sinds 2018 een vermindering van 18% van de koolstofuitstoot van de groep heeft opgeleverd, zal deze overgang naar verwachting in de loop van 2021 en de jaren daarna een vermindering van 20% van TPUK's Co2-uitstoot opleveren.

De overstap naar hernieuwbare energie in het Verenigd Koninkrijk volgt op de overstap naar groene energie door 24 vestigingen in Ierland in 2019, de lancering in december van de duurzaamheidswebsite van de groep www.sustainability.totalproduce.com en het succes van Total Produce Ireland om het enige Ierse fruitbedrijf te worden dat in november 2020 de felbegeerde Origin Green Gold-standaard heeft behaald.

Over de overstap op hernieuwbare energie zegt Francis McKernan, regional managing director van Total Produce UK & Ireland, het volgende: "Bij Total Produce zetten we ons 100% in om een steeds duurzamer bedrijf te worden. Met de voltooiing van onze overgang naar hernieuwbare elektrische energie voor onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk bouwen we voort op de duurzaamheidsinitiatieven die overal in onze groep worden ontplooid. Hiermee laten we zien dat we vastberaden zijn om onze sector te leiden in de verantwoorde afzet van de beste versproducten van dichtbij huis en uit de hele wereld."

Voor meer informatie:
Vincent Dolan
Total Produce Plc
+353 42 938 8707
vdolan@totalproduce.com
www.sustainability.totalproduce.com
www.totalproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven