"Hopen dat de nieuwe vennoot gevoel heeft voor cijfertjes"

Verpakkingsarm veel arbeidsintensiever in coronatijd

Tholen - De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort groeit nog altijd door. Ook in de op streek- en verpakkingsarme producten gerichte winkel zijn de gevolgen van de coronacrisis goed te merken. "Jaar op jaar groeit de omzet 5 tot 8 procent en zoals bij alle voedingswinkels waren de cijfers in 2020 natuurlijk helemaal mooi", vertelt Abel Hertzberger, die ook meteen een kanttekening plaatst: "We hadden wel duidelijk meer personeelskosten, doordat we een arbeidsintensieve winkel zijn, door corona en door het uitvallen van één van onze vennoten. Nu we hier meer op ingesteld zijn komt dit weer meer in evenwicht."

Schoonmaken, bedienen en bestellingen klaarzetten
Dat arbeidsintensieve zit volgens Abel vooral in het verpakkingsarme aspect. Klanten kunnen bij De Nieuwe Graanschuur hun eigen bakje of zakje vullen en flessen wijn, azijn en olie tappen. "Maar in coronatijd is het niet mogelijk dat iedereen overal aan zit. Brood zelf snijden is ook te kwetsbaar. Dit vraagt van ons dus meer inspanning: we maken veel meer schoon en bedienen de klanten waar nodig." Vanwege corona is ook het aantal bestellingen toegenomen. "Er zijn veel meer mensen die hun bestelling klaar laten zetten om op te halen, zodat ze niet door de winkel hoeven te wandelen. Dit doen we uiteraard graag, maar het is wel een klusje extra."

Zoveel mogelijk uit de streek
Wat de activiteiten binnen De Nieuwe Graanschuur ook extra arbeidsintensief maakt, zijn de vele kleine bestellingen die gedaan moeten worden. Abel: "Wat in de streek te vinden is, gaat voor op de groothandel. Dit moet dus in de gaten gehouden worden. Alle contacten die daar bij horen zijn heel leuk, maar het is arbeidsintensief. Ook kunnen we hierdoor de lokale producenten waar nodig steunen. Zo vroegen we vorige week 70 cent per kilo voor pompoenen. Belachelijk laag, hier verdienen we niks op. Maar dit deden we omdat één van de telers uit de streek er hoognodig vanaf moest. Er kwamen namelijk plekjes aan. Wij dragen hier dan graag een steentje aan bij."

En nog iets leuks wat voortvloeit uit deze vele samenwerkingen in en rondom Amersfoort: "Een BSO, naschoolse opvang, gaat vanaf nu wekelijks 'ons' fruit, komkommers enzovoorts aan de kinderen geven. Al die verpakte producten bij de supermarkten passen niet bij hen. En ze willen graag veel producten uit de streek aanbieden. Mooi is dat deze opvang zo vaak mogelijk met de kinderen de natuur in trekt."

Het schap met thee.

Op zoek naar nieuwe vennoot
Zoals eerder al ter sprake kwam, is De Nieuwe Graanschuur ter uitbreiding van de VOF op zoek naar een nieuwe vennoot. Voor de administratie kunnen Abel en zijn medevennoot Bas Verver terugvallen op Dennis Meijs. "Dat is een zegen want Bas en ik zijn daar slecht in. We zoeken in een nieuwe vennoot dus niet alleen een idealist, maar ook hopen we iemand te vinden die gevoel heeft voor cijfertjes."

Klik hier voor de profielschets van de nieuwe vennoot.

Voor meer informatie:

Abel Hertzberger
De Nieuwe Graanschuur
Bloemendalsestraat 19
3811 EP Amersfoort
033-4669686
info@denieuwegraanschuur.nl 
www.denieuwegraanschuur.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven