Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelaar Bernd Bachmann neemt na 45 jaar afscheid van de groothandelsmarkt Karlsruhe

Vanwege corona is de dagelijkse handel op veel Duitse versmarkten duidelijk teruglopend. Ook op de groothandelsmarkt Karlsruhe strijden veel aanbieders om hun voortbestaan en er is sprake van grote omzetverliezen. Ook voor Bernd Bachmann (rechts), oprichter en eigenaar van het gelijknamige bedrijf, zijn het harde tijden. Hij heeft nu besloten om over een paar maanden definitief te stoppen met zijn bedrijf. Hiermee verdwijnt na 45 jaar opnieuw een bekend gezicht van het handelsterrein aan de Weinweg. 

Voor Bernd Bachmann was zijn standplaats op de groothandelsmarkt sinds meer dan vier decennia zijn tweede woning, vertelt de groenten- en bloemenhandelaar. "Het begon destijds met een kratje kropsla. In de loop der jaren heeft de handel evenals de clientèle zich dan geleidelijk aan verder ontwikkeld." 


De stand op de groothandelsmarkt (box 19) op het handelsterrein in Karlsruhe

Neerwaartse tendens en lockdown
Vanwege structuurverandering binnen de Duitse vershandel heeft de groothandelsmarkt Karlsruhe de afgelopen jaren snel aan betekenis verloren. "Er zijn nog maar weinig grotere bedrijven op het terrein gevestigd en daardoor is er nauwelijks aanbod. Velen gaan inmiddels bij voorkeur naar Stuttgart om daar hun producten in te kopen", schildert de ervaren handelaar de tendens op de lange termijn.

Daar kwam dan in het afgelopen jaar de coronapandemie bij, waardoor een aanzienlijk deel van de omzet binnen enkele maanden wegviel. "In het begin konden we de verliezen nog enigermate ondervangen, omdat er tussendoor nog sprake was van een korte opleving van de markt. Tijdens de huidige, tweede lockdown zijn de verliezen vervolgens helaas snel toegenomen", aldus Bernd, die normaal gesproken veel aan regionale restaurants en horeca leverde. 


Een leveringsvoertuig van Bernd Bachmann diep in de nacht.

Bedrijf wordt binnenkort opgegeven
De jarenlange neerwaartse tendens op de groothandelsmarkt Karlsruhe en de pandemie hebben de handelaar ertoe bewogen definitief te stoppen met zijn bedrijf. "Over ongeveer zes maanden zal ik stoppen met mijn bedrijf." De naam Bachmann zal daarmee definitief van de groothandelsmarkt verdwijnen, want de eigenaar heeft besloten om geen bedrijfsopvolger te zoeken.

Voor meer informatie:
Bernd Bachmann
Groß- und Einzelhandel
Großmarkt Karlsruhe
Telefoon: 0177/2020601
Fax: 07244/9478681
E-mail: info@bernd-bachmann.de 
www.bernd-bachmann.de   

Publicatiedatum: