Vroege, biologische groene asperges uit Italië

Het Italiaanse Primo Asparago, onderdeel van Orto Veneto, zal in 2021 het areaal met kasasperges vergroten. Het bedrijf teelt biologische asperges in de Veneto en hoopt met meer teelt ook meer klanten te kunnen aantrekken. “De nieuwe planten in de verwarmde kassen zullen dit jaar in productie gaan, waardoor de opbrengst met 40% zal toenemen ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast vergroten we de oppervlakte met asperges in de volle grond, wat zorgt voor een toename van 30%”, zegt manager Lorenzo Moro.

Alle asperges worden op biologische wijze geteeld. “De gewassen worden zowel in Italië als in het buitenland op de markt gebracht. Het gaat dan om landen als Polen, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. We zijn van plan om in week 8 te gaan starten met de oogst en levering van de eerste batches”, zegt Moro.

De eerste klanten, voornamelijk uit Duitsland en Polen, hebben al bestellingen geplaatst. In Italië worden de asperges afgezet via groothandelaren op de markten van Milaan, Padova en Verona.

Het tuinbouwbedrijf Orto Veneto is ontstaan door een samenwerking tussen een aantal spelers uit de sector. Er worden vroege asperges op de markt gebracht die geteeld zijn met respect voor het milieu en sinds 2020 beschikken ze over een bio-certificaat.

De asperges worden aangeboden als aspergetips en in bossen van verschillende gegarandeerde grootte en gewicht.

De asperges worden geteeld in verwarmde kassen en de planten worden geïrrigeerd met warm water dat wordt verkregen uit een schone installatie voor hernieuwbare energie. Dit is een zogeheten koolstofneutraal circuit dat de grond via een ondergronds systeem verwarmt. De temperatuur is zo’n 18 graden en dat maakt het mogelijk om al in februari kwaliteitsasperges te gaan oogsten.

Voor meer informatie:
Lorenzo Moro
Primo Asparago
+39 345 0276 481
ortoveneto@gmail.com
lorenzo@primoasparago.it  
www.primoasparago.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven