Carrefour tekent contracten met meer dan 3400 lokale en regionale leveranciers

Denemarken: Coop 365 benoemt winkelmanagers tot partners
Managers en adjunct-managers van de Coop 365-keten in Denemarken zijn als onderdeel van een nieuwe overeenkomst partners van het bedrijf geworden, aldus Coop Denmark in een persbericht. De retailer hoopt dat de overeenkomst de managers meer verdienmogelijkheden, meer vrijheid en een groter gevoel van eigenaarschap zal geven, aangezien zij zullen delen in de winst en het succes van hun winkels.
Bron: esmmagazine.com 

Frankrijk: Carrefour tekent contracten met meer dan 3400 lokale en regionale leveranciers
Carrefour heeft zojuist bekendgemaakt dat meer dan 95% van zijn contracten met lokale en regionale leveranciers tot dusver is ondertekend, één maand voor het verstrijken van de termijn voor het afronden van de commerciële onderhandelingen. In totaal heeft Carrefour contracten gesloten met 3400 kleine, zeer kleine en middelgrote levensmiddelenbedrijven. Met 1935 van hen heeft Carrefour ook langere meerjarencontracten (van 3 jaar) gesloten. Deze garantie met betrekking tot de looptijd van het contract biedt deze lokale bedrijven een prettige zekerheid.
Bron: carrefour.com 

Discountsupermarkt Lidl GB maakt € 15,3 mln verlies in 2019-2020
De Britse tak van de Duitse discountsupermarkt Lidl rapporteerde een verlies na aftrek van  belastingen van € 15,3 mln voor 2019-20, waarvoor het bedrijf verklaarde dat het de investeringen in het bedrijf weerspiegelde. Lidl GB liet weten dat de inkomsten in totaal € 7,7 mln bedroegen en dat het € 738 mln investeerde, onder meer in 51 nieuwe winkels en een nieuw distributiecentrum in Schotland.
Bron: reuters.com 

VK: Heart of England boekt nieuw kerstrecord
Heart of England Co-op heeft zijn eigen kerstverkooprecord voor levensmiddelen verbroken en viert daarmee zijn sterkste prestatie tot nu toe. De onderneming registreerde een stijging van 13,3% in de vergelijkbare omzet in de twee weken tot 4 januari, met een totale stijging van 19,5%. De stijging komt tegen de achtergrond van een steeds concurrerender markt, die een scherpe daling van het aantal bezoekers ziet uit angst voor de verspreiding van het coronavirus, en een verandering in de winkelgewoonten van de consument, waarbij mensen overschakelen op grotere, minder frequente boodschappen en meer vraag naar thuisbezorging.
Bron: thenews.coop 

Duitse overheidssteun voor Galeria Karstadt Kaufhof
Galeria Karstadt Kaufhof krijgt honderden miljoenen euro's overheidssteun. Met het belang van het warenhuisconcern voor de stadscentra als belangrijkste argument, al is niet iedereen overtuigd. De Duitse regering wil Galeria Karstadt Kaufhof, dat in oktober vorig jaar een doorstart maakte, steunen in de Covid-19-crisis. Het gaat om een overbruggingsmaatregel in de vorm van een achtergestelde lening van maximaal € 460 mln. Aan de steun zijn strikte voorwaarden verbonden. Het warenhuisconcern moet nog beslissen over het voorstel, schrijft de Duitse publieke omroep WDR.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven