Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oxin Growers neemt GreenlinQdata in gebruik

Voormalig telersverenigingen Best Of Four en Van Nature maakten al beide gebruik van de digitale diensten van dataplatform GreenlinQdata. Oxin Growers, de fusie-organisatie waarin beide telersverenigingen opgingen, doet dat nu ook. 


Gerard Flinterman van GreenlinQdata en Ton van Dalen van Oxin Growers vierden de stap van de telersvereniging naar het dataplatform

De Van Nature groep heeft in zijn geheel gebruik gemaakt van de digitale registratie tool van GreenlinQdata. De verschillen tussen telers in land- en tuinbouw zijn echter groot. Teler één maakt liever gebruik van Agrovison, teler twee van Agromanager en teler drie maakt het liefst gebruik van GreenlinQdata enzovoort, en zo verder.

Als een afzetorganisatie met databehoefte sta je dan voor de keus, legt Gerard Flinterman, algemeen directeur van GreenlinQdata uit. "Of telers verplichten alle één programma te laten gebruiken of het dataplatform van GreenlinQdata te gebruiken. In feite is het dataplatform een serviceplatform. Het gaat hier niet om omzet te maken op data maar juist om data te structureren richting afzetorganisatie."

De vraagstelling luidt dan ook: Hoe kunnen de verschillende vormen van teeltdata-bronnen gevormd worden tot een overzichtelijk geheel? Middels het platform is GreenlinQdata daar nu toe in staat.

Ook voordeel voor telers
Commercieel directeur van Oxin Growers Ton van Dalen: “Door het structureren van data kunnen de registraties en de resultaten van de residuanalyses aan elkaar gekoppeld worden en komt er managementinformatie vrij waar ook de telers hun voordeel mee kunnen doen.”

Hij vervolgt: “Beschikken over de actuele registraties van de telers geeft veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld: bij het maken van een oorzaakanalyse en verbeterplannen. Men krijgt op alle fronten inzicht."

Databehoefte groot
Gerard Flinterman algemeen directeur van GreenlinQdata vervolgt. “ De behoefte aan teelt informatie is erg groot aan het worden in heel de sector, ziet ook Gerard. "Zowel aan AGF- als aan sierteeltzijde. Met name de consument wil meer vertrouwen zien middels bewijslast. En de teler wil zo min mogelijk kosten maken. Dit kan door gratis zijn verbruiksregistratie toe doen in GQ-data. Afzetorganisaties kunnen kosten besparen door snelheid van teeltinformatie correct te verwerken."   

 

Voor meer informatie:
Gerard Flinterman
GreenlinQ data
gflinterman@greenlinqdata.nl
www.greenlinqdata.nl

Publicatiedatum: